Cheesecake recept



Ingredienser:

4 ägg
1,5 dl socker
skalet av en apelsin
200g mascarponeost
4 dl grädde 

Till botten:

ca 25 pepparkakor eller 150 g (går bra med digestive också)
50 g smör

Gör så här:


Krossa pepparkakorna till lagom små bitar (jag använde en mortel). Smält smör och blanda med pepparkakorna och tryck ut som botten i en smörad form (jag använde en springform). Sen separerar du äggen och läger vitorna i en bunke och gulorna i en annan. Häll i sockret med gulorna och riv i apelsinskal, vispa till en fluffig smet. Lägg i mascarponen och rör så att det inte blir några klumpar. Vispa äggvitorna så att dom blir ett hårt skum och vänd ner i smeten och rör om. Häll all smet i formen och jämna ut med en slickepott. Sätt folie över och ställ i frysen och där ska den stå minst över natten. Ta fram den kanske tio-femton minuter innan du ska äta den så att den går lätt att skära i bitar. Lägg på goda bär eller nåt annat som gör cheesecaken personlig. Sen är det bara att äta!


kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

mailadress: (visas inte)

hemsida:

skriv här:

RSS 2.0