On the road

Det var några dagar sen jag skrev här men jag har inte gjort mycket så det finns nästan inget att berätta om. Jag har varit på landet, fixat massor med huset, kollat på filmer, haft gäster, grillat, slappat - ja inget speciellt precis. Det har inte varit så bra väder men jag fick en liten stund idag på förmiddagen som jag kunde sola och läsa ut min bok så det var skönt! Lite senare åkte vi hem och packade och nu sitter hela familjen i bilen påväg upp till Åre där vi ska vara några dagar. Vi har precis ätit middag på McDonalds och nu är det typ 7 timmar tills vi är framme. Jag ska läsa den nya SOLO som jag fick hem under tiden jag var på landet och så ska jag dricka upp mitt te jag köpte på McDonalds, sen lär jag väl lyssna på spotifylistan 10 gånger om och sova lite. Vi hörs!


run run run


Kände att jag hade extra energi efter middagen så jag drog ut på en springtur och det märks att jag inte tränat på länge. Om typ en månad är det midnattsloppet i Stockholm där man springer ett lopp på natten (nähä) och jag har anmält mig, fast till lilla midnattsloppet dårå! Så det var nog bra med lite träning så jag har övat lite innan. Har precis ätit lite glass, provade en ny yollibox med svarta vinbär och blåbär och den var väldigt god men smakade mest svarta vinbär vilket var lite synd för jag älskar verkligen blåbär. Förutom det så har jag oljat altanen här ute på landet och så var vi ute med båten efter det och la till vid en udde ute på havet. Nu ska jag gå och lägga mig så jag får sova lite också, godnatt finisar!

matdag


Dagens middag: Vi grillade lax och zucchini, kokade potatis, broccoli, och morötter och så gjorde jag en tzatziki på kvarg, gurka, vitlök, salt, peppar. Till det en hade vi en sallad som innehöll babyspenat, tomater, gurka, röd paprika och sugar snaps. Väldigt många olika grejer men som blev väldigt gott tillsammans! Nu grillar vi nästan varje dag, men är det sommar så är det. På sommarn ska det vara grillat!

smultron



Såhär mycket smultron blev det! Det ser inte ut att vara mycket men det är huur mycket som helst. Hade lite i fruktsalladen på brunchen som ni såg innan och nu på kvällen har jag ätit en skål med mjölk + smultron såklart. Det är väldigt mysigt att vara här ute på landet men saknar ändå att vara i stan lite. Här kan man åka ut med båten, sola och bada på stranden osv vilket man inte kan göra hemma men jag saknar att vara med kompisar och att ha bra internet haha. Men jag ska åka hem nån dag under helgen så vi får se vad jag gör då, kramar!

brunch


Min brunch: Knäckebröd med skinka och gurka, äggviteröra med tomat och skinka, en stor skål med frukt, en kopp te och ett glas vatten.

Idag innan frukost gick jag, min mamma och min syster ut på en promenad. 3 timmar senare hade vi gått över en mil, inte speciellt högt tempo men vi plockade nästan två liter smultron på vägen så det tog sin tid. När vi kom hem fixade vi brunch eftersom klockan redan hade blivit halv ett och så satte vi oss på altanen och åt i solskenet. Nu har jag solat några timmar och molnen har tagit över så jag ska klippa lite gräs här på tomten och sen kanske det blir lite bad. Vi hörs!

en dag vid havet


Imorse tog jag en promenad innan frukost med lite löpning tillsammans med min syster, det var kul och jag var såå hungrig 5km efteråt. Jag gjorde havregrynsgröt som jag inte gjort på jättelänge så det var verkligen gott även om det kan låta grows. Men det är väldigt bra mat som man håller sig mätt på och så länge man toppar det med frukt och bär så blir det såå gott! End of story, efter frukosten solade jag lite på altanen men det blev för varmt så jag och min familj fixade lunch och cyklade till ett klippbad där vi slog oss ner och stekte hela dagen. Det har varit så fint väder de senaste dagara här ute på landet och jag hoppas det kan fortsätta så här.

♡♡♡

Jag håller egentligen inte reda på veckodagarna men nu har min dator talat om för mig att det är måndag, alltså redan en ny vecka. Det känns så härligt när man inte ens vet vilken dag det är för att man är ledig och inte behöver tänka på massa datum och tider, man sover så länge man vill och är uppe till mitt i natten utan att det spelar roll eftersom man är LEDIG. Kickstartade iallafall den nya veckan med världens frukost ute på altanen.


Persikoyoghurt med jordgubbar och dinkelflingor + lite kanel på toppen, iste, chaite och macka med skinka, gurka, paprika. Ni måste verkligen prova de flingorna - såå goda! De är från Paulúns. 

båttur


Idag tog vi årets första tur med båten och vi åkte till en ö där vi la till under dagen. Det måste ha varit över 25°  för jag kände mig som en stekande köttbulle, men skönt var det och hellre det än mulet! När det äntligen blir fin väder och varmt i Sverige så får man inte klaga för det är ju det här man har gått och väntat på hela vintern. Nu har min suntattoo börjat synas rätt bra också och den blev mycket bättre än jag trodde, förut såg den mest ut som en vit klump haha.

Igår kom min älskade syster hem från Spanien där hon har varit i två veckor, vi hämtade henne på Arlanda och körde direkt ut till landet efteråt. Nu har vi nyss ätit en brakarmiddag med grillad fläskkarré och massa tillbehör så nu är jag så mätt att jag knappt orkar röra mig. 

redo för solen!


Har legat ute på altanen nu en stund med grym musik i öronen, bra bok i handen och iste som lifesaver för att det är så himla varmt ute! Jag har också smörjt in mig med lite hawaiian tropic för att inte bränna mig men även för att den luktar så gott haha. Nu är jag bara inne en snabbis för att ta nåt att äta och sen är det ut i solen igen! Vad gör ni denna varma dag? ;)

superfrukost


Gjorde en supergod frukost idag. Jag varvade ett glas med keso, kvarg, blåbärsyoggi och massa frukt och bär och kanel på toppen, hur gott som helst. Jag drack också en kopp grönt te och åt lite vattenmelon till det, mums! Idag verkar det bli lite finare väder så jag tänker nog lägga mig ute på altanen med en bok och sola lite och dricka iste. Nu syns heller inga moln på himlen - naaaaajs ★

sommarkväll

 
Precis som igår så var det mulet på dagen men finare fram mot kvällen. Vi grillade fläskfilé och satt ute och åt på altanen, riktig sommarkänsla med solen som lyste genom träden. Efter middagen tog vi på oss badrockarna och gick ner till sjön och tog ett kvällsdopp, det var ganska kallt men det blev bättre efter att ha hoppat i några gånger. Jag hoppas det blir llite bättre väder imorgon så man kan bättra på brännan lite ;)

fourth of july


Hela dagen har det varit ganska grått väder, på morgonen regnande det tillochmed. Jag och Emma fixade massa bubbelsaft (sodastream + fun light = såå gott!) och la oss i soffan med en filt framför en disneyfilm, värsta nostalgin. Sen kollade vi ut genom fönstret och ser att hela himlen har spruckit upp och att solen kommit fram, ren lycka! Vi hämtade cyklarna och cyklade bort till ett klippbad och plockade smultron och tog massa fina bilder i solnedgången. När vi kom hem lagade vi hamburgare, det passade ju bra eftersom det är USA's nationaldag. Hoppas ni haft en lika bra dag som jag, kram!

juni 2013

Gud vad det var längesen jag bloggade, nästan en månad sen sist. Och eftersom jag har massa saker som jag har gjort men inte skrivit om här i bloggen så gör jag en liten resumé av juni så ni får e lite av det jag har gjort hittills på sommarlovet. Tänk att det redan har gått tre veckor, det känns verkligen inte så. 

Skolavslutning. Jag berättade ju om den i ett inlägg tidigare men jag la aldrig upp outfiten, så här kommer den! Jag hade på mig en klänning från aéropostale, kofta från H&M (ej med på bilderna), ett brunt skärp och sen låga converse till det. Jag lockade även håret för att ha nån annan frisyr än vanligt.


Midsommar. Vi har som tradition att bjuda massa folk till vårt landställe så det var så vi firade vår midsommar. Vi åt god mat, hade femkamp och umgicks med människor man annars inte brukar träffa, myys. Jag körde inte på klänning den här gången utan jag invigde mina vintage levi's shorts tillsammans med en tröja från Abercrombie och en blomkrans. 


Ridläger. Två dagar efter midsommar satte jag mig i bilen till ett ridläger utanför Västerås där jag var i en vecka med en kompis + massa nya människor som jag lärde känna! Det var jättekul, jag fick samma ponny som jag hade förra året och jag lärde mig mycket och fick nya vänner o.s.v. Skitkul var det! Fast inte lika kul att åka hem..


Det var typ allt jag har gjort på lovet hittills! Nu är jag ute på landet med Emma och vi har varit här i några dagar och stannar tills imorgon. Igår var det jättefint väder så vi solade hela dagen och nu har jag värsta brännan haha. Men kanske bloggar mer om det senare, hoppas ni blev nöjda med uppdateringen!

RSS 2.0