Cosmetics

Beauty wanties


Här ovanför ser ni några skönhetsprodukter jag gärna skulle vilja ha just nu. Min absoluta favorit är helt klart Naked Basics paletten från Urban Decay men även Rihannas parfym Nude som doftar himmelskt! Det jag är i störst behov av är en vit ögonskugga, på bilden ser ni färgen "white" från Make Up Store. Jag har testat den och den har superbra pigment! Något annat jag verkligen skulle behöva är en primer, både till ögonskugga och ansiktet. "Prime Time" är från Bare Minerals och är för hela ansiktet medans NYX "eyeshadow base" är till ögonen. Too Faced chokladpuder sägs ju vara bäst, även eos läppbalsam i doften "strawberry sorbet". Min absoluta favoritfärg på nagellack är nude/hudfärgat och det på bilden är från Essie. Vill du ha enskilda länkar till allt så klicka på bilden!

TGIF



Vad skönt att fredagen äntligen är här! Jag har haft en väldigt lugn dag, först sovmorgon med den godaste frukosten (aka gröt) och sen skola till kvart över ett. När jag hade slutat blev jag upphämtad med bilen och vi åkte ut till landet där jag bokstavligen frös sönder mina händer. Vi tog en snabb fika och tittade runt lite innan vi åkte hem igen. Jag hann även köpa en ny matta till mitt rum, så nu har jag en vit fluffmatta som är superfin. Det blev sushi till middag, alltså snart måste kassörskan känna igen mig. Jag äter sushi nästan varje vecka från samma ställe haha... Gott var det iallafall!

Fullbokad dag



Bild från min och Emmas photoshoot för några veckor sen.

Redan torsdag vilket är väldigt skönt! Jag har tyvärr inte hunnit blogga idag för det har varit fullt upp. Först skola från 8.15 till 11.20, därefter var det att skynda sig hem för att käka lunch. Sen gick jag och tränade ett snabbt styrkepass på gymmet innan ett möte jag var på mellan halv tre och fyra ungefär. Under eftermiddagen tog jag en lång dusch och tvättade håret plus att jag passade på att bädda i nya lakan i sängen och städa rummet. Så ikväll blir det extra skönt att krypa ner i nya, rena och fräscha lakan! Å andra sidan kan jag tycka att täcket blir rätt hårt när man precis har satt på ett nytt påslakan haha..

Yummy



Kyckling är nästan det godaste som finns i matväg, den här gången åt jag den tilsammans med fullkornsris, avokado och grönsaker. Gott var det! Nu kollar jag på Project Runway och läser lite bloggar, jag är ganska rastlös så vet inte vad jag ska göra. Men igår skrev Kenza att hon ska vara med i Let's Dance och det tycker jag ska bli jättekul, jag brukar inte kolla på det men när ens stora inspiration är med så lär jag sitta bänkad vid TVn haha. Sen så börjar ju Top Model Sverige snart igen och som jag har längtat! Ska ni titta?

Classy



Det blev ingen riktigt bra bild på dagens outfit men denna får duga. // Skjorta Hollister // Kabelstickad tröja Polo Ralph Lauren // Jeans Levi's //

Min morgon började bra med gröt till frukost men sen när jag om till skolan fick jag veta att vår lärare var sjuk så det var bara att gå hem igen. Väl hemma blev det en del plugg för att slippa sitta med allt sista kvällen innan, har en tendens att spara allt sånt. Men efter lunch gick jag tillbaka och hade två lektioner som var rätt lugna och runt fyra hade jag min gitarrlektion.

Nu de senaste dagarna känns det som om jag har överrumplats med läxor och redovisningar som ska vara klara nästa vecka. Det lär bli riktigt stressigt i helgen men det får man väl ta antar jag, det ska även hända roliga grejer som jag får se fram emot istället! Vi har inte haft en enda läxa nästan på hela terminen så det är väl dags nu..

Daily inspo


Kände att jag behövde lite inspiration nu i vinterrusket. Längtar till sommar och värme så jag vet inte vad! Bara ben, sola på stranden, kunna träna utomhus, klä sig finare osv osv. Nedräkningen till sommarlovet har redan börjat, bara 133 dagar kvar nu!

A nice cup of coffee



Har gjort mig en kopp cappuccino och ska sätta mig i soffan för att läsa Sofi's mode som jag fick av Alicia i helgen. Hon har på något sätt fått dubbletter så då får jag den ena, supersnällt! Och av de få numrena jag har bläddrat igenom så har tidningen varit riktigt bra så det är ett tips på bra modeläsning. Nu pågår även Mercedes Benz Fashionweek och jag skulle nästan ge vad som helts för att få gå och titta på en visning! Dessutom börjar Project Runway om bara några minuter så det blir en riktig modefrossa ikväll. Låter bra!
 

Nya naglar



Målade nytt nagellack nu i eftermiddag för mitt förra hade börjat skava av vilket inte är så snyggt. Alla fingrar målades ceriserosa och ringfingrarna fick även lite glitter på sig. Snyggt!

Det var en helt vanlig dag i skolan förutom att vi började med jobbiga arbeten (d.v.s. massa läxor) och jag har inte gjort så mycket annat roligt än att skratta med Emma på vägen hem. Min mormor och gammelmormor kom på eftermiddagen upp med tåget från Malmö för att vara här i en vecka. Jag har inte träffat de på ett väldigt långt tag så det blir nog mysigt. Puss & kram!

Drömhår



Nina Dobrev // Leighton Meester // Mila Kunis

Jag skulle så gärna vilja göra en förändring på mitt hår. Fräscha upp mig, se något nytt i spegeln och inte samma gamla frisyr. Jag har haft långt hår nästan hela mitt liv, aldrig färgat eller gjort någon "makeover". Det jag tycker är absolut snyggast just nu är mörkbrunt, rakt och uppklippt hår som går lite längre än till axlarna och ligger i mittbena. DÖR vad snyggt det är! Dock vet jag inte om jag skulle våga... Tänk om jag skulle ångra mig helt!? Men å andra sidan om man aldrig skulle våga så händer ju ingenting, varken roliga eller tråkiga/jobbiga händelser. Nej snart får det nog bli en förändring!

Måndag 27/1


Jobbigaste dagen på veckan när det enda man tänker på är att det är långt till helgen igen.. Men den började som vanligt med en lektion i skolan och därefter 3 timmars hål och sen tre lektioner igen. Varför kunde man inte bara haft de lektionerna under håltimmarna så man hade kunnat sluta efter lunch? Vi fick i alla fall sluta lite tidigare så då gick jag till gymmet och sprang på löpbandet. Stretchade en stund och nu har jag nästan precis kommit hem! Ska ta en dusch men också tvätta håret för vet inte på hur många dagar det inte är gjort så det är alldeles smutsigt. Vi hörs senare :)

Pizza Attack



Och detta blev resultatet av dagens pizzamiddag, tusen gånger bättre än hämtpizza. Skulle aldrig äta det i dagsläget.

Men såhär gjorde jag: Jag la ett tortillabröd (i mitt fall fullkorn) på en plåt med bakplåtspapper. Penslade med passerade tomater och strödde över lite kryddor. Jag använde salt, peppar, basilika, oregano och cayennepeppar. Sen öste jag på med skivad skinka, keso, purjolök, tomat, paprika och avokado. In i ugnen 200° varmluft i 10 minuter, lägg på tallriken och lägg över en näve ruccola. KLART! (Såklart kan du lägga på precis vad du vill men detta är vad jag hade på och tycker om).

Cargo pants



Det var bland annat dessa cargo pants jag hittade i fredags, inne på Ginatricot för 99kr på rea, KAP! Jag har länge velat ha armé-inspirerande byxor och de vita från Ralph Laurens vårkollektion är verkligen drömmen men åh så dyra. Så sprang jag på de här och de var perfekta! Passar min plånbok för den delen också hehe. Sen köpte jag även en halsduk inne på H&M men den gjorde sig inge bra på bild. Ni kanske får se den i en outfit framöver ;)

Idag har varit en riktig vilodag för mig. Jag har legat på soffan och tittat på Australian Open finalen, läst i min engelska bok som vi har i skolan och gått en välbehövlig promenad längs södermälarstrand. Det är bara jag och mamma hemma till middagen idag så vi lyxar till det med hemlagad pizza. Jag kör min på tortilla-botten, tomatsås, keso, skinka, lök, champinjoer och avokado. Avslutar helgen på bästa sätt helt enkelt!

Paket från iHerb



Bara för någon dag sen så kom mitt efterlängtade paket med Questbars från iHerb! Det tog också endast cirka två veckor från det att jag beställde till jag kunde hämta ut dom vilket är grymt med tanke på att det skickas från andra sidan jorden. Jag köpte två boxar med tolv i varje, en i smak av Chocolate Peanutbutter och en i Double Chocolate. Innan jag vågade beställa så köpte jag de styckvis på en hälsokost för 30kr styck, men nu fick jag hela 24 stycken för 318kr.

Så för er som funderar på att beställa från iHerb men inte vågat ta steget, GÖR DET! Och då kan jag verkligen rekommendera Questbars. De är goda och perfekta mellanmål efter träning med mycket protein, de innehåller bara naturliga ingredienser, inget gluten och iget tillsatt socker! iHerb har även mängder av andra hälsokostmedel och så länge man håller sig runt högst 350kr så blir det ingen tull vad jag har läst. 

Vill du ha rabatt på din beställning? Ange min kod RLJ352 när du beställer för att få upp till 10$ rabatt. Ni kommer inte ångra er!

Mexican



Dagens middag blev...trumvirvel...TACOS! Den bästa maten som finns tillsammans med sushi helt klart. Man kan äta det hur mycket som helst utan att tröttna för det smakar aldrig likadant.

Igår var jag hemma hos Alicia tillsammans med Astrid och det var skitkul eftersom vi inte har setts på länge. Meningen var att vi skulle se på film men vi började snacka om så bra grejer så vi kunde inte sluta. Det var en riktigt rolig kväll med välbehövliga skratt måste jag säga. Idag har jag då varit på landet och efter det spelade jag tennis med min grupp igen fast det gick inte bra alls. Men imorgon är en ny dag med nya tag, så nu ska jag bara vila framför en film, göra en god smoothie till kvällsfika och ladda för morgondagen. Pussar!

Borta från civilisationen



Vi har precis kommit ut till landet och brasan är tänd, så fint det ser ut ändå!

Återigen blev det en tidig lördagsmorgon med att åka ut till landet för att städa och fixa. Så nu har vi kört igång radion med hög musik samtidigt som vi lyfter tunga flyttlådor. Hard work!

Fåtöljen



Jag slutade redan vid kvart över elva idag så jag och mamma begav oss till några affärer för att kolla det allra sista på rean. Och jag hittade faktiskt två riktigt fina grejer, men det får ni se senare! Efter vi hade kollat klart så gick vi och satte oss på café Fåtöljen för att äta lunch. Jag tog en hälsotallrik med räkor, bulgur, keso, avokado och massa annat gott. Snart ska jag iväg på ett tråkigt möte men sen är det officiellt helg. Gud så skönt det ska bli!

Grattis bloggen!



Idag för exakt två år sedan skapade jag den här bloggen. Jag var tolv år, alla kompisar bloggade och så tyckte jag att det verkade kul så jag kapade också en. Jag hade haft flera bloggar tidigare men som var väldigt oseriösa oh det var väl nu jag ville börja blogga lite mer på riktigt. Dock kan jag ju inte säga att det blev riktigt så haha... Jag har raderat inlägg och startat om många gånger (därför hittar ni inga inlägg från 2012), tagit månadslånga pauser och så vidare. Så man kan inte riktigt säga att jag har varit helt aktiv under dessa två år som bloggen funnits! Men jag är glas att jag skapade den och att jag hittade lusten till att blogga igen, för det är ju så kul.

Undrar vad som har hänt om två år till? Det återstår att se. Jag hoppas det kommer gå framåt och hoppas att ni kommer hjälpa mig med det. Tack till er som har följt mig och lämnar fina kommentarer, det värmer. TACK! ♡
 

Home sweet home

Dream bedroom
// Så fint men enkelt sminkbord från IKEA // Två jättefina kuddar, den ena från HM Home och den andra från Lexington // Världens mysigaste pläd från Zara Home // Sjukt snyggt lakanset från HM Home // Häftiga ljusstakar i gammeldags stil // Cool klocka med eiffeltornet och romerska siffror // Jättemysig och fräsch soffa, enkelt sängbord och fluffig matta // Jättesöt kaninlampa! // Snygg tavla med något bra citat // Voluspa doftljus i french vanilla (to die for) // Lite blommor för att få en "romantisk" stil //

Om jag skulle få friheten att göra om mitt rum och inreda det helt själv skulle stilen se ut ungefär såhär. Vitt, ljust och fräscht med detaljer i silver, grått och beiget. Hur skulle ni inreda erat rum om ni fick välja? Klicka på bilden för att se vart allt är ifrån!

Nu: kvällsmys

Oj vad tiden gick fort den här veckan, imorgon är det redan fredag! Dagen började med brödbak på hemkunskapen och på musiken spelade hela klassen i ett stort band och läraren sjöng. Sen hade vi redovisning jag och Emma på eftermiddagen men det gick ändå förvånadsvärt bra. När det var klart gick jag till gymmet, värmde upp på löpbandet i fem minuter och körde sen lite styrka. Det brukar göras på fredagar men det funkade inte den här veckan så det fick bli idag. Sen åt jag en questbar och en clementin innan jag gick hem. 

 

Nu har jag duschat, tvättat håret, använt scrub och smörjt mig med choklad bodylotion från Sephora (den doftar verkligen som smält choklad!!). Kvällen fortsätter i soffan med TV tittande och att vara inne på datorn skulle jag gissa, har inga andra planer.. ;)

Räkmackor



Idag gjorde vi räkmackor till middag vilket enligt mig är vardagslyx. Rostat bröd, hela salladsblad, räkor, kokt ägg, avokado och massa annat gott.

Nu har mer än halva skolveckan gått förbi och gissa om jag är glad? Men jag tycker ändå att det är rätt kul att gå i skolan. Man får ju träffa massa kompisar, förbereda sig inför framtiden och så vidare. Utan skolan blir man ingenting i dagens samhälle tyvärr! Mina favoritämnen är matte och slöjd, det är någonting som är kul! Så istället för att se alla negativa grejer så ska jag fokusera på det bra som händer. Mitt nyårs-mål :)

Sen var jag också på min första gitarrlektion för året och det märks att jag inte har övat så mycket under lovet.. Dock är det ganska tråkigt för vi spelar bara gamla låtar från 1500-talet eller nåt vilket är synd. Jag hade hellre spelat lite mer modern musik! Men det hoppas jag att jag får göra imorgon på musiklektionen i skolan. Den har blivit mycket bättre sen vi bytte lärare tack och lov!

All black



Dagens outfit! Jeans Ginatricot // Linne Brandy Melville // Koftan är gammal // Fingertoppsringar Ginatricot // Halsband konfirmationspresent //

Sanningar

Jag vill alltid ha det jag inte har. När det är varmt på vintern vill jag ha snö, när snön väl kommer så vill jag ha sommar och sol. Detta gäller för det mesta med allt haha.

Jag sover nästan jämt i strumpor.

Jag är väldigt känslig fö kritik så om någon säger att en sak som jag har gjort är mindre bra så tar jag det väldigt personligt. Jag har alltså väldigt dåligt självförtroende.



Jag har aldrig någonsin färgat mitt hår, endast blekt topparna lite grann för några år sen. Jag skulle så gärna vilja färga eller slinga mörkbrunt! Dessutom tycker jag att när håret räcker lite nedanför axlarna är SÅ snyggt. Dock vet jag inte om jag skulle våga klippa av det.

Jag har det sämsta lokalsinnet. När jag är ute följer jag bara efter de som jag är med och kollar inte runt i omgivningen. Jag bokstavligen suger på att hitta när jag är själv haha.

Jag kan knappt vänta! Jag vill gå klart grundskolan, välja en linje på gymnasiet som jag trivs med och därefter sticka utomlands efter studenten. Roadtrip runt om i USA eller Australien skulle vara rena drömmen. I WISH!

Pink sparkle


Bestämde mig för lite ny färg på naglarna för att hålla de starka så att de inte går av när de har blivit så pass långa. På bottenlagret målade jag med ett nudefärgat lack från Lóreal, därefter rosa glitterlack från Forever 21. Till sist la jag på en topcoat från Lóreal för att få det att hålla längre. Diskret men snyggt!

Chapter 21 of 365



Hej på er! Kom hem från kylan för en timme sen kanske, brrr vad kallt det är! Så jag gjorde iordning en kopp kaffe som jag sitter och dricker, lyssnar på musik och bloggar. På eftermiddagen var jag och min klass på ett idrottsmuseum, det var väl inte det mest intressanta om jag säger så. Sen mötte jag upp mamma och så promenerade vi genom gamla stan hem vilket var riktigt mysigt. Hur har er dag varit?
 

Red/White casual winter

Winter outfit


1. Fluffig kappa som är både skön, varm och snygg - Isabel Marant // 2. En lite "lyxigare" beanie - Hunky Dory // 3. Sjukt snygg och stilren klocka i rött guld - Marc by Marc Jacobs // 4. Drömväskan! - Balenciaga // 5. Finaste och sötaste skalet till iPhone 5 - Marc by Marc Jacobs // 6. Plånbok i vinrött som är vinterns hetaste värg - Michael Kors // 7. Coola solglasögon med färgat spegelglas - RayBan // 8. Diskret sjal som matchar mössan perfekt - Rosewood // 9. Äslar verkligen de här vita cargobyxorna, provade de häromdagen - Denim & Supply by Ralph Lauren // 10. En utstickande tröja som gärna får flytta in i garderoben - Kenzo // 11. Nu är du inte bara varm om fötterna, du har också de ballaste skorna! - UGG Australia // 12. Favoritdoften som luktar himmelskt, använder den  flitigt - Escadas Cherry in the air // 13. Exklusivt läppstift i mörkt röd, riktigt snyggt på de som passar i det - YSL

Sjukt snygg vinteroutfit. Byxorna provade jag på Åhléns häromdan och jag säger bara LOVE THEM. Synd bara att de kostar 1000 spänn... Såhär skulle jag gärna gå klädd nu istället för att se ut som en uppstoppad korv haha, hatar att det knappt går att klä sig snyggt på vintern. Iallafall inte utomhus tyvärr. Klicka på bilden för att se var allt är från!

Seg skoldag


Idag åt jag kyckling till middag och det är helt klart min favoritmat. Till den hade jag bulgur, matyoghurt, tomatsalsa och en bit halloumi. Har inte ätit halloumi på väldigt länge och det var inte alls lika gott som jag minns det. Men men, det kan vara bra att prova saker ibland!

Jag hade världens oflyt imorse. När jag kom till skolan kvart över 8 fick jag veta att läraren var sjuk och som vanligt har jag ett tre timmars långt hål efter det så jag hade lika gärna kunnat vara hemma hela förmiddagen och sovit ut. Fan vårt skolsystem är inte bra, man borde få information i förväg så man vet var man ska ta vägen ju! Så jag gick hem och kollade på Frost som inte ens har haft premiär på bio än. Den var sjukt söt, disney nostalgi i all ära.

Springer för livet



Svettig och ofräsch.. Men har iallafall en snygg sporttröja från under armor!

Kom just hem från gymmet där jag sprang en halvmil på löpbandet, jag svettades som en gris haha. Det är nackdelen med att gymmet ligger i ett badhus, det blir så himla varmt och man får typ syrebrist. Men kul var det i alla fall! Stretchade en del efteråt för jag vill verkligen bli vigare. Jag skulle vilja kunna gå ner i antingen split eller spagat. Det får bli ett långsiktigt mål att stretcha ofta och så småningom bli tillräckligt vig.

cozy but cold



 // Kofta Lager 157 // Linne Alice // Jeans Abercrombie & fitch //

Idag har det varit en riktig myssöndag. Tog en lång sovmorgon med storfrukost, därefter pluggade jag en stund till massa bra musik. Vid ett-tiden kom Emma hit för att vi skulle skriva ett SO arbete och sen gick vi ut på gården och fotade några bilder. Och shiiiit vad kallt det var!! Jag blev helt röd i ansiktet och det kändes som om fingrarna skulle trilla av. Men det var det värt för det blev en del bra bilder. Här ovanför får ni ett litet smakprov ⇡
 

It's so fluffy I'm gonna die


Dagens outfit fick bli myskläder, byxor från Abercrombie och mörkbruna uggs.

Hej! Nu sitter jag på bussen påväg in till stan för att spela tennis med min grupp. Det ska bli kul eftersom jag inte har gått på träningen på länge utan jag har bara spelat själv med familjen och så. Förmiddagen har spenderats på landet där jag har jobbat en del och hela tiden har det snöat. Det är så fint! Jag älskar snön när den är här vid rätt tid, inte när den ligger kvar ända till april. Så det var som ett täcke på gräsmattan som var helt orört och det är så fluffigt att gå på hihi. 

Tacofredag


Eftersom det är fredag så blev det tacos till middag. Men istället för nötfärs så  hade vi kyckling vilket är mycket godare tycker jag. Sen på med grönsaker, yoghurt, tacosås och avokado! Såklart blev min överfull så den gick inte att stänga, det är ju det som är hela grejen med tacos ju haha. 

Efter jag hade tränat idag åkte jag iallafall in till stan och tittade i affärer nu när det är slutrea. Dock fick jag bara med mig några fingertoppsringar men de var ett riktigt kap, bara 27 kronor för 4 stycken inne på Ginatricot. Nu håller ju rean på att gå mot det sista så det finns ju inte mycket och ha nu. Man får längta till vårkläder och sommarrea istället. Ååh vad jag längtar efter att få gå med bara ben och ballerinaskor. Bara 145 dagar till sommarlov!!!

Kill it


Snygga miner men jag bjuder på det haha.

Idag efter skolan gick jag till gymmet och körde styrka i överkroppen (mage, rygg, armar) och det var riktigt kul! Jag vill bli lite mer vältränad med starkare muskler så då passar det perfekt att lyfta lite vikter. Jag kör nästan på de allra lättaste nu för att inte skada mig men i framtiden kommer jag förhoppningsvis lyfta tyngre. Jag tränar i ungefär en timme som innehåller uppvärmning på löpband 5 min, styrka ungefär 10 övningar med 20+20+20  repetitioner och sen stretch på det. Himla bra slut på veckan enligt mig, träning är det bästa jag vet och jag älskar det! Såklart är det viktigt med återhämtning efteråt så då åt jag en questbar och en blodapelsin. Gott var det!

21.56



Imorgon är det äntligen fredag! Idag skulle vi laga raggmunkar på hemkunskapen, och kreativa som jag och Emma är så stekte vi de i en hjärtform och skar grönsakerna som blommor. Fint blev det ju haha ;)

Var tvungen att gå innan lunch för att göra nån slags röntgen på mitt skelett. Jag behövde ligga helt still i säkert en kvart medan en maskin åkte fram och tillbaka över mig, det var fett läskigt. Sen sprang jag runt på stan och kollade i några affärer och gick en långpromenad hem. Nu ska jag bara titta klart på ett tv program och efter det blir det dejt med sängen. Puss och godnatt!

I've turned in to someone else

Om ni inte har lyssnat på Miley Cyrus nya album Bangerz så bara MÅSTE ni det. Låtarna är verkligen bra, stor skillnad från Hanna Montana om man säger så haha. Jag kan säga er att de går på repeat i mina hörlurar! Mina favoriter på albumet är Someone Else och On My Own, älskar dom. Det finns både snabba danslåtar och lite lugnare vilket är ett stort plus så man kan lyssna om man tränar, pluggar osv.

Jag vill så himla gärna gå på Bangerz tour i globen den 30:e maj, biljetterna står högst upp på önskelistan till födelsedagen, det skulle vara såå coolt! Ni kan lyssna på albumet HÄR


Synd bara att hon klippte av håret, hon var ju så snygg i det axellånga med ombre. Annars har hon drömutséende.

Star alliance



Tröja - Lager 157 // Jeans - Replay

Detta var alltså vad jag hade på mig idag! Testade den nyköpta tröjan och till den ett par bootcutjeans, plus en massa vinterkläder utomhus såklart för att inte frysa ihjäl. Kvällen fortsätter i soffan med tv tittande, tidningsläsande och tedrickande. Annars så kanske jag kollar några avsnitt av nån serie eller en mysig film. Det lutar åt seriehållet, men vi får se. Puss och kram!

Svettigt



Jag slutar rätt så tidigt på onsdagar så idag efter skolan gick jag till gymmet och sprang lite grann på löpbandet. Nu har jag precis kommit i myskläderna efter att ha tagit ett varmt bad med hög musik och tvättat håret. Dagens outfit kommer upp lite senare så håll utkik!

En månad kvar till...


...Alla ♡ dag! En dag om året då man ska vara lite extra kärleksfull och snäll mot sin omgivning. Det kan räcka med att säga hej till någon som man annars inte brukar hälsa på. Det handlar inte alls bara om att man ska vara ihop med någon och att det bara är för de som alla hjärtans dag finns. Jag själv har aldrig haft en pojkvän men ändå så tycker jag att jag har klarat mig rätt bra. Jag har världens finaste familj och vänner som ger mig all den kärlek och trygghet jag behöver! Så deppa inte över att ni är singlar. Sprid glädje, säg en extra gång till din mamma att du älskar henne eller fixa en fin present till din bästa vän. All kärlek är tillåten på alla hjärtans dag! Dock ska jag inte ljuga, såklart jag kommer deppa ihop lite. Men istället för att låta det förstöra min dag så har jag riktigt roliga planer på gång. Mer om det får ni veta senare! Puss på er!

Tisdag


 
Dagens middag som jag lagade det mesta av var lax med soya, lime och chili. Och till den en yoghurtsås med mango och curry, potatis och grönsaker. Gott! ;)

Hur mår ni? Jag mår helt ok förutom att jag tycker att veckan har gått lite segt. Mitt nya schema är jättedåligt så jag har långa hål på både måndagar, tisdagar och onsdagar. Idag gick jag iallafall hem och åt lunch och sen började jag kolla på den nya Hobbit filmen på datorn. Är inget vidare fantasy-fan men Sagan om ringen filmerna är rätt bra ändå. Efter det var det tillbaka och ha bild i skolan som sista lektion och direkt när jag kom hem så blev det att plugga, jag tror jag har 46 (!?) spanskaglosor att lära mig. Hjälp!

Magazine



Sitter nerbäddad under täcket i soffan och myser samtidigt som jag läser i Sofis mode och hoppas få lite  inspiration. Idag efter skolan gick jag och Emma ner till gamla stan och fixade prao på Café Kladdkakan. Det ska bli jättekul att få prova på något mer seriöst än förra året då vi var ungefär 10 praoelever på samma lilla café där man inte fick göra någonting. Ja ni hör ju hur det låter? Pluggade lite sen när jag kom hem men annars har jag inte gjort så mycket. Ska ta och läsa vidare nu men vi hörs!

Dagens outfit



Jacka - American Eagle // Tröja - Ginatricot // Jeans - Acne

Jag har ju inte lagt upp en outfit ännu så när jag var hemma på mitt otroligt långa hål så passade jag på att fota några bilder. Det har ju varit soligt hela dagen så det blev rätt bra ljus! Men det är nu jag märker hur mycket jag behöver en fjärrutlösare, det är ju helt värdelöst att springa fram och tillbaka till kameran hela tiden... Funderar på att beställa en från Canon, får se om jag gör det. Nu ska jag kolla säsongsstarten av Project Runway. Kram!

Just like Hunky Dory



Förlåt för de dåliga bilderna men ljuset är ju helt kasst på kvällen så det går knappt att fota. Men det här var i alla fall det jag fick med mig idag från min och Emmas lilla shoppingrunda. Först åkte vi till hennes hus och det var hur fint som helst! Sen fick vi skjuts till Lager 157 och efter det gick vi till Haninge Centrum och kollade i lite fler affärer. Båda plaggen jag köpte är från Lager 157, stjärntröjan från deras egna märke och den helt underbara koftan är från ett märke som heter Angelology. Tröjan kostade 100 kr på rea och koftan kostade 150. Båda liknar ju också Hunky Dorys kläder som är grymt snygga. Materiell lycka ♡
 
 

Söndag 12/1


Vaniljgröt med bär och kanel, mackor, juice och hemgjord latte. Jag säger bara heaven in my mouth!

Tog en välbehövlig sovmorgon idag men när alarmet ringde ville jag ändå bara slänga mobilen i väggen. Gjorde iallafall morgonen bättre genom att laga en favoritfrukost som jag åt på min favoritbricka. Vid ett-tiden ska jag träffa Emma vid Stockholms Södra så ska vi åka ut till hennes nya hus men också gå på Lager 157. Det ska bli jättekul att få se hennes rum som hon får inreda helt själv (hej tumblr-room) och så får jag hoppas att jag hittar nåt snyggt på rean. Har aldrig varit på Lager 157 men det har ju gott rykte så man kan ju bara förvänta sig det bästa!

Smoothie


Min mamma och syster är på spa med övernattning och jag är ju bara lagom avundsjuk.. Men jag och pappa har ändå gjort kvällen till den bästa! Vi började med att äta tacos, sen åkte vi iväg och spelade en timmes tennis och när vi kom hem tog jag en snabb dusch och smörjde in mig med vs. Direkt efter fixade jag en smoothie gjord på blåbär, hallon, naturell yoghurt och kvarg toppad med gojibär som jag sitter och dricker framför Harry Potter som går på tv. Riktigt mysigt ju!

Walking in a winter wonderland



*klick*klick*klick*



Ala grenar var täckta av snö. 



Några blandade egosar.



♫ Let it snow, let it snow, let it snow ♫

Imorse när jag tittade ut genom fönstret så såg jag att snön hade lagt sig som ett fint täcke ute på gatorna. Jag blev glad samtidigt som jag tycker att det är dåligt. Nu har det varit varmt så länge och snön var inte här under julen, då kunde den lika gärna inte ha kommit alls! Men det är ändå kul att man får lite vinterkänslor, och för att ta vara på de så gick jag och Alicia ut och fotade på min gård. Nu hoppas jag bara att den ligger kvar ett tag, för jag vill inte ta fram tjocka vinterjackan i onödan haha. Och slask vill jag inte ha, nej nu när snön har bestämt sig för att komma får den ligga kvar ett tag. Eller vad tycker ni? Puss!

Ny design



Tyckte det behövdes lite nytt på bloggen så jag fixade ihop en ny header och bild i sidomenyn med bilder från min och Alicias fotografering ute på gården. Det hade ju snöat under natten så imorse när vi vaknade var vi tvugna att springa ut och fota, det var så fint! Vad tycker ni om den lilla förändringen? Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker så vet jag. 

Sushi

 


Hejsan alla Jossans läsare, Alicia in da house! // Alicia

Har ätit 11 bitar sushi till middag och det var goott, jag är så mätt nu. Tror det är min favoritmat tillsammans med tacos. Alicia kom för några minuter sen (observera kommentaren under bilden) för hon ska sova över till imorgon, nu blir det party!! 

Shoe Wishes

Shoe wishes
 
Dessa fyra par skor får gärna ta och flytta in i min garderob. Och jag har brist på just träningsskor/sneakers så någon av de här paren lär jag köpa i USA till våren. Freerun skorna sägs ju vara svinbra för löpning (och jag som älskar att springa), Sky Hi har man sett i olika färger och former och det går ju inte att komma ifrån att de är hur snygga som helst! Dessutom ser de väldigt bekväma ut vilket är ett stort plus för klackskor. Air Max 90 är ju en klassiker som har funnits i några år nu, man kan ha de både som vardagsskor och att träna i, perfekt! Men mina favopriter är nog Air Force 1, så grymt snygga! Har velat ha såna hur länge som helst så det är en säker sak på önskelistan. Klicka på bilden för att få enskilda länkar till skorna, vilket par tycker ni är snyggast? Alla är från Nike.
 

Torsdag

Hej! Idag i skolan hade jag min första hemkunskapslektion sen femman och det var rätt kul, även fast vi bara skar grönsaker och gjorde dipp. Jag körde med Emma och vår kreativitet flödade haha, dippen och grönsakerna fick hamna i varsin paprika. Efter lunch var jag på ett möte och efter det har jag väl inte gjort speciellt mycket. Jag ber om ursäkt för ett väldigt tråkigt inlägg men så blir det ibland. 



Bjuder på några vackra egosar så länge. Nu ska jag äta middag, puss!

Nyårslöften?

Jag tycker allt det här med nyårslöften har blivit lite överskattat. Jag har tidigare satt väldigt höga krav på mig själv som lett till en sådan hög press att det i slutändan bara har blivit helt fel. Jag har nu insett att nyårslöften är helt värdelösa, för varför ska man ha en deadline på sig själv? Och varför börja en speciell dag? Varje dag är en ny chans, en ny chans att ändra på dig själv och förbättra dig själv. Du ska leva varje dag och vara nöjd när du går och lägger dig på kvällen. Du ska inte spara det där du har velat så länge till imorgon, till nästa vecka, nästa år eller till måndag. Börja idag, börja nu. 

Dock kan jag ändå tycka att ett nytt år ändå betyder lite av en nystart. Don't look back, there is no future in the past. Ett nytt år med nya chanser att förbättra sig själv. Men istället för att sätta löften inför nästa år så kan man istället sätta upp mål med sig själv, vad ska du uppnå med dig själv? Vad vill du förbättra? Vad vill du hinna göra? Inga orimliga förhoppningar som du inte kan uppfylla, utan långsiktiga mål som ändå går att genomföra. Inte smärtfritt, inte som en dans på rosor, utan en kamp. En kamp som du ska vinna. Det kommer kännas hårt ibland, du vill bara gräva ner dig under täcket och aldrig mer vakna. Men ofta kommer du också känna dig oövervinnlig, du kan göra allt, du lyckas, det går bra, du är lycklig på riktigt. Istället för att fokusera på de dåliga sakerna, tänk på allt bra som händer. Jag ska inte vara sådär klyschig och säga att jag "ska tänka mer positivt", för det går inte. Det som är dåligt är dåligt är dåligt och det som är bra är bra. 

Men mitt mål i år är att ta vara på de bra stunderna, och låta de överväga de hemska, mörka stunderna. För även om det känns som att allt bara är nattsvart just den dagen, tänk att imorgon är en ny chans. Inte på måndag, inte nästa månad.
Det är okej att känna sig nere, men låt det inte förgöra dig. Stig upp nästa dag och känn den där oövervinnligheten, att du klarar precis allt. Och vad gör dessa få hemska dagar på ett helt år, 365 dagar. Eller ett helt liv? För oftast så finns det fler bra än sämre dagar. Och det är det jag ska ta vara på. Inte tänka och lägga all kraft på det dåliga. Utan minnas allt det roliga med ett leende och tänka att imorgon kommer en ny chans och det ska bli en bättre dag. Det är mitt nyårslöfte. Fast inte ett löfte, utan ett mål. I år ska vara ett bra år, fyllt av lycka. Även om svarta hål tränger in så ska inte de förstöra mitt, eller ditt, år. För alla, liksom jag, förtjänar att vara lyckliga. 



Förra årsskiftet blev det väldigt uppmärksammat det här med att lägga bra minnen i en burk och sen läsa upp i årets slut. Just förra året blev det glömt, och just förra året var ren skit för det mesta. Men i år ska jag ta vara på de bra stunderna, så därför bestämde jag mig för att göra en sån här "jar of joy" som jag kallar det. Så varje gång det händer något som jag blir glad över, ska jag skriva ner det på en lapp och lägga ner i burken. Det behöver inte vara något stort och betydelsefullt, utan något som kanske förgyllde just den dagen. Och den 1 januari 2015 ska jag öppna burken, läsa alla lappar och minnas mitt år för alla de glada stunderna jag fick uppleva.

Och ni ser, det finns redan en del lappar i min burk! Just för att det finns såna små ögonblick som gjorde min dag lite bättre, som jag annars bara glömmer och fokuserar istället på det dåliga som hände den dagen. 

Väldigt djupt inlägg, och väldigt olikt mig att dela med mig så här offentligt om mina tankar. Men jag kände för att skriva av mig, det finns så mycket jag går omkring och bär på som bara vill ut. Tack för er som orkade läsa texten, om det ens var någon som gjorde. Hoppas ni också kunde ta del av det! Varför inte göra en likadan burk som jag? Och tänk inte nu att "jag väntar till nästa år" för att det redan gått några dagar. Utan börja nu, imorgon, nästa vecka. Närsomhelst! Det kommer bara göra ditt år ännu bättre om du i slutet av det får läsa, återuppleva och minnas alla de bästa stunderna.

Julklappsvideo



Hej tisdag! Sista dagen på lovet men det känns ändå rätt bra, jag är taggad på att komma tillbaka till de gamla rutierna och satsa på skolan så mycket jag kan nu när jag bara kommer gå halvdagar ett tag till. Har iallafall gjort en julklappsvideo till er som önskade det. Det enda jag inte tog med var ett tv-spel som jag oturligt nog redan hade och ska byta, men annars så ska allt finnas med. Hoppas ni gillar den!

Sitter och dricker hemgjord latte och pepparkaksloka, i vinglas för att tillochmed för lyxa till det lite haha. Men kunde inte låta bli att köpa lokan när den bara kostade fem kronor. Sista smaken av julen kanske? Puss på er!

Börjar tro att vi kan gå genom eld

 


Ikväll så var det dags att ta av julgranspyntet och så var granen borta för denna julen. Men istället för att slänga den så har vi i vår familj infört som en liten tradition att såga sönder granen i små bitar och sedan elda upp den i vår kakelugn som vi har här i lägenheten. Det var också första gången denna vinter som vi eldade, det har ju varit så varmt att det inte behövts! Ååh vad jag älskar brasor och öppna spisar, det ger en så stor mysfaktor, eller hur?

runtime!


Har just varit ute på en springtur och det var kallt men väldigt kul ändå! Det känns som att jag är den enda som tycker det haha.. Nu har jag iallafall druckit vatten, ätit en mandarin och tagit en questbar som smakar double chocolate, yummyyy. När jag kommer hem blir det direkt att ta en varm dusch och sen vet jag inte vad jag ska göra. Vi får se! ✩

eftermiddagsgott



Stort mellis blev det idag på eftermiddagen. Mackor, frukter, jordnötssmör och kaffe. Mums! Nu har jag duschat, tvättat håret och smörjt mig med vs body lotion. Även finare kläder och sminket har jag hunnit fixa så nu är jag redo för att åka iväg på sleepover! Dock äter jag middag först, men sen blir det en lång resa med många byten till Bromma. Väldigt taggad är jag och kul ska det bli! Pussar och kramar
 

05/01/14



Idag klev jag upp lite senare så jag körde på en stor frukost. Havregrynsgröt med hallon, macka med kalkon, paprika & ruccola, ett ägg, juice och en hemgjord latte. Väldigt gott men efter allt det där så blev jag så himla mätt, inte så konstigt kanske? ;) direkt efter matbomben gick jag till gymmet, värmde upp lite snabbt på löpbandet och körde sen styrka. Så skönt men riktigt jobbigt! Det märks att jag behöver bygga lite muskler haha. Vi hörs!

The D is silent, payback won't be.

 
Nu har jag sett klart Django Unchained som jag började på igår och shit vad bra den var! Den bästa filmen jag sett på länge, sjukt rolig var den. Ska inte säga mer utan det får ni se själva haha ;) Imorgon blir det en rolig söndag, ska träna styrka och på kvällen åka ut till Alicia i Bromma och sova över, najs! Vi hörs imorgon :**

Gårkvällen



Godmorgon! Nu sitter jag i bilen påväg ut till landet där vi ska fixa iordning med att packa upp flyttlådor och städa. Igår hade jag i alla fall en skön hemmakväll med god mat och soffhäng. Jag målade fransk manikyr och tittade på Django Unchained (bara för att Leo är med haha) men hann bara halva innan jag blev sååå trött så jag gick och la mig. Men det blir att se klart ikväll, den började i vilket fall väldigt bra! 

Skridskodejt

Hejsan! Idag efter lunch gick jag ner till stan och träffade min fina älskling Alicia för en skridskodejt i Kungsträdgården. Med sällskap av hennes lillasyster åkte vi runt runt och pratade, mysigt och behövligt! Sen gick vi till Espresso House och tog en eftermiddagsfika, vi delade på en macka och tog varsin latte. Efter oändligt pratande var vi tvugna att dela på oss men det var en superduper mysig stund vi fick. Här är några bilder från skridskoåkningen!


Tillbaka!

Nu har jag varit borta från bloggen ett väldigt långt tag men det har sina förklaringar. Jag har inte mått så bra den senaste tiden så jag har inte gått i skolan full tid, därför har jag kommit och gått lite ibland för er som undrar varför jag plötsligt dyker upp på en lektion. Jag börjar iallafall må lite bättre och kommer gå halvtid efter lovet, och förhoppningsvis fulltid inom kort om allt går som det ska! Jag tänkte bara berätta detta så att inte alla är som stora frågetecken, det finns en del jag inte väljer att säga just nu men det kanske kommer i framtiden när jag känner mig mer redo.

Nu när jag kommer ha mycket fritid ett tag framöver så tar jag upp bloggandet igen! Och förhoppningsvis kan jag hålla i det och inte sluta, för det är faktiskt ett stort intresse hos mig. 

Så nu är det första jag undrar innan jag börjar blogga på riktigt; vad vill ni jag ska blogga om? Och skriv gärna så specifikt som möjligt. Kanske julklappsvideo, tankar, outfits, sminkvideo osv. Önska så mycket ni kan så ska jag försöka fixa det! Puss och kram på er alla <333

RSS 2.0