Last of february



Favvis till middag ikväll - sushi! Väldigt gott efter en lång dag i backen. Idag har jag åkt på både förmiddagen, eftermiddagen och kvällen så nu är jag rätt så trött även om klockan bara snart är tio. Kollar såklart på säsongsstarten av Let's Dance där jag hejar på Kenza, hon var grymt bra ju!

Imorse fick alla utom mamma gå upp tidigt för att fixa iordning, det är nämligen hennes namnsdag så hon fick lite paket och så. Lite surt dock då hon fick tio trisslotter men att det bara var vinst på en. Men otur i spel - tur i kärlek ;) Snart blir det att gå och lägga sig och imorgon är det tyvärr sista dagen här i Åre innan vi åker hem. Det här sportlovet har gått riktigt fort men det betyder bara att det är närmre till våren och påsklovet ju! Sista februari är det redan dessutom så imorgon får vi lite av en nystart. Puss och kram!

Ett år sen



Såhär såg det ut här i Åre för exakt ett år sedan. Dalande flingor så långt ögat såg, minusgrader i luften och mjukt i backen. Nu är det nästan helt rensat på snö, man ser gräs och sten som sticker upp lite överallt och få backar är öppna. Det har varit en ovanligt varm vinter i år, och jag klagar inte på att det har varit så i Stockholm. Men på sportlovet i Åre borde det ju ändå finnas en del snö! Ganska tråkigt om du frågar mig, det blir inte kul att åka skidor när man bara hasar och är rädd för att skrapa upp skidorna. Dock är det skönt att solen skiner med värme för man behöver knappt täckbyxor, plus att man kan sola ansiktet och bli lite brun på köpet. Det gäller att fokusera på det bra!

b&w cozyness


Myssockorna är på och familjen är samlad på tvsoffan och tittar på tredje delen i Harry Potter-serien. För några timmar sen var vi ute och åkte kvällsskidåkning i mörkret och trots att vi blev lite sena så kom vi ändå först i kön. Det blev ett par åk innan vi kände oss färdiga för dagen och bara ville in och mysa med en bra film och något att äta. Imorgon ska jag sova lite längre och laga min favoritfrulle innan det bär ut i backen (eller längdspåret kanske?) vi får helt enkelt se hur det blir. Efter dagens åkning tog jag en välbehövlig dusch och tvättade håret så jag känner mig lite fräschare. När man åker skidor varje dag så behövs det kan jag säga..

Åreskutan


Bild tagen uppifrån toppen. 

Imorse blev det ingen sovmorgon utan redan vid 7 fick jag gå upp för att äta frukost och komma till liften innan den öppnade. Efter ett åk satte vi oss vid gondolliften som går ända upp till toppen men den hade inte öppnat så vi fick vänta där ett tag. Backarna var rätt så hårda och isiga men det gick att ta sig ner i alla fall. Fram till lunch fortsatte vi åka upp och ner innan vi blev hungriga och tog oss hem för att äta. 

För en stund sen kom vi hem svettiga och trötta efter ännu några åk, fast denna gången var backarna sörjiga och puckliga vilket inte är det bästa underlaget. Tredje Harry Potter filmen är påslagen på TV:n och jag ligger i soffan och sölar. Vi har med oss hela boxen med alla filmer som vi hoppas hinna titta igenom under veckan. Det är som en liten "förberedelse" innan vi åker till London i vår, för då ska vi nämligen besöka The Making of Harry Potter där de spelade in en stor del av filmerna. Något jag ser fram emot eftersom de är så himla bra gjorda!

Biljetter


 
Förra veckan kom ett prev på posten inehållande två biljetter till Miley Cyrus Bangerz Tour. Som jag har väntat! Den 30:e maj i Globen klockan halv åtta gäller det. Jag och min syster ska gå tillsammans och det kommer bli fett! Tills dess ska jag lyssna om och om igen på alla hennes låtar, lära mig texterna och räkna ner dagarna. Jag är så taggad och jag hoppas det kommer bli grymt! I våras när jag var på Justin Bieber hade jag seriöst en av mina bästa kvällar någonsin. Även fast jag inte är ett riktigt fan av honom så blev det ett himla drag på den konserten, alla sjöng med och hoppade i takt till musiken. En sån kväll hoppas jag få återuppleva.

Skiing all day



Dag två här i Åre och hela dagen har nästintill bara bestått av skidåkning. Vi åkte ut direkt efter frukost och var tillbaka för att äta lunch och titta på film. Sen åkte jag och min syster ut en stund på eftermiddagen och nu på kvällsåkningen stod hela familjen först i kön och fick åka i en helt nypistad backe. Skön känsla! Efter bara tre åk fick vi åka hem igen för det började blåsa tyvärr, men bättre det än ingenting. Nu börjar nya säsongen av Top Model Sverige och det har jag väntat så länge på. Killar ska ju vara med också, hoppas det finns någon snygg att kolla på haha.

Yoghurt med bär



En del av mitt kvällsmellis ↑ naturell yoghurt med frysta hallon och massa kanel. Kanel på yoghurt eller fil är den bästa kombinationen! Skulle aldrig klara mig utan den haha ;)

Söndagen är snart slut men ingen söndagsångest här inte! Nu har jag en rolig, ledig skidvecka framför mig för att pusta ut och slippa känna press över skolan. Snart börjar en bra film på TV som jag ska kolla på och det får avsluta helgen, mysigt! Sen ska det dock bli skönt att krypa ner i sängen, jag gick ju upp så pass tidigt i morse och behöver sova ut ordentligt känner jag. Nu ska jag käka vidare så ni får ha det så bra så länge. Puss!

Första dagen i backen


Klockan halv fyra i morse ringde alarmet och det var bara att ta sig upp och göra sig i ordning för en åtta timmars lång bilresa upp till Åre. När vi kom fram blev det lunch och sen bar vi oss ut för ett första åk i plusgrader och slasksnö. Jag valde att ta min bräda idag och det är inget jag ångrar. Även om det var ett år sen sist jag stod på den så gick det förvånansvärt bra och det var riktigt kul! Nu är jag precis hemkommen och snart blir det middag. Därefter är det ut i backen igen som gäller, men då blir det slalom. 


Taurus


Tredje dekanen Oxen

Om din födelsedag är inom intervallet: 11 maj till 20 maj
Var aktiv

Ditt fysiska och psykiska välbefinnande kunde inte vara bättre. Ta vara på det här ögonblicket, ta dig an dina idéer och sätt dem i verket. Du kommer att hitta människor som har samma mål och som stöttar dig så att ni kan gå vidare som ett team. På detta sätt kommer du kunna arbete mycket bra i dag och göra stora framsteg för att slutligen nå dina mål.

Jag brukar aldrig läsa horoskop eller tro på de över huvudtaget. Men idag gick jag in på en app jag knappt visste att jag hade (laddade ner den för rätt länge sen) och det som stod stämde verkligen, vartenda ord! Jag är väldigt förvånad över hur så pass bra det stämmer överens med mitt liv just nu. Appen heter Horoscope.


Härlig lunch



Jag idag // mina fina tjejer och jag // perfekt lunch! Vilket innebär godaste maten och bästa sällskapet

Hejsan! Idag gick jag upp tidigt för att jag hade väldigt mycket att göra på kort tid. Först åt jag en stor frukost bestående av gröt, macka och ägg och sen satte jag igång med att packa inför sportlovsveckan i Åre. När jag äntligen var klar fick jag pusta ut och titta på lejonkungen i några minuter (nostalgi haha) innan jag bar mig iväg mot stan för lunch med Astrid och Alicia! Jag kom en aning tidigt så fick vänta på de i ungefär en halvtimme men när de till slut kom så beställde vi alla varsin rätt från Kalori i Kungshallen och satte oss i en mysig soffa med bord och tända ljus. Idag provade jag deras varma ratatoille-sås med örtpotatis och färska räkor, himmelskt gott kan jag tala om! Efter en mysig lunch och lång pratstund på det så var jag tvungen att gå. Nu sitter jag på tunnelbanan mot min tennis för att spela en timme och jag hoppas det går bra denna gången!

21/2/14



Fick en plötslig överraskning i eftermiddags när det ringde på telefonen och jag redan skulle få min leverans från iHerb, och jag beställde bara häromdagen! Dock blev det lite konstigt för paketet levererades till dörren av ett bud som var fett läskig haha men det ordnade sig som tur var. Som vanligt är jag supernöjd med mina varor och denna gången fick det bli två boxar questbars  i smakerna Coconut Cashew och Chocolate Brownie. Dessutom fick jag ett kakao-lipbalm på köpet som luktar himmelskt och dessutom känns jättemjukt på läpparna.

Idag var det bara skola från nio till halv elva då vi hade "sistadageninnanlovet-mys" med lärarna. Frågesport, musikquiz och lite sånt. Ganska kul ändå för man märker hur mycket lärarna anstränger sig. Resten av dagen har jag bara varit hemma och tagit det lugnt men jag kan berätta att det trillade ner ett väldigt efterlängtat kuvert i brevlådan idag! Men mer om det senare, puss!

Chicken curry



Har just ätit upp min middag bestående av det här ↑ medan jag tittar på OS finalen i konståkning för damer med tända ljus på bordet. Utvecklingssamtallet gick oväntat bra vilket är ett stort + så med de tankarna i huvudet gick även gympasset efteråt super! Nu sitter jag och sörplar på min obligatoriska kvällslatte och njuter av att det är fredag imorgon och sista dagen innan sportlov. Imorgon kväll är det planerat att vi ska åka till IKEA och då ska jag titta på bland annat en ny byrå till mitt rum. Tidigt på söndag morgon sätter jag mig i bilen för att åka sju timmar i sträck upp till vår lägenhet i åre för att vara i en vecka och åka skidor. Ser inte fram emot bilresan men vistelsen ser jag fram emot desto mer! Ska ni göra/har ni gjort något kul på sportlovet?

Varför...?


 
Bilder från imorse på vägen till skolan.

Nej, nej, nej. Det var det första jag tänkte när jag tittade ut genom fönstret imorse. Vitklädd mark, snöflingor i luften och minusgrader på termometern. Och jag som trodde vintern var över... Men så var det visst inte. Det är kanske nu den börjar på riktigt med snö liggandes i månader. Åh jag hoppas verkligen inte det för det är inte vad jag behöver just nu. I alla fall så har jag haft en återigen lugn dag i skolan och nu är jag hemma och laddar inför eftermiddagen. Snart ska jag nämligen tillbaka för att ha utvecklingssamtal, det är någonting jag aldrig ser fram emot men det gör nog ingen. Förhoppningsvis kan jag få svar på en del frågor jag har så det blir nog bra ändå! Direkt efter det ska jag till gymmet och träna styrka och hela kroppen hoppar redan för det ska bli så kul, jag har längtat hela veckan! Vi ses sen och då får vi se hur allt har gått. Kram!

How to match: basic dress

How to match: Basic dress

I förra veckan köpte jag ju en väldigt enkel men snygg ljusgrå klänning med volang längst ner, liknande den till vänster. Här visar jag hur jag skulle matcha olika basic-klänningar om jag var gjord av pengar haha. I nuläget kommer jag matcha med liknande accessoarer för att få liknande outfits.

Den lilla gråa skulle jag matcha med låga converse, en snygg mössa och bikerjacka. Mössan här kommer från MBMJ och är verkligen hur snygg som helst! Armen får prydas med en klocka från Daniel Wellington.

Den lilla vita klänningen matchar jag lite mer till "fest" än vardag så jag väljer en fejk pälsjacka med stövlar till (dessa är från Primeboots men finns såklart billigare som t. ex. Johnny Bulls) och en matchande väska från LV. Och såklart smink i samma nyanser, älskar verkligen Naked paletterna från Urban Decay!

Den lilla svarta skulle jag matcha mer tufft, med starka kontraster och sportig stil. Klackar från Nike, skinnjacka, silvriga brillor, drömväskan från Balenciaga och passande smycken. Till exempel ett coolt glittrande skal till mobilen. 

För att se vart allt är ifrån, klicka på bilden!

Step by step


På vägen till Slussen där vi (ironsikt nog) skulle åka tunnelbana till Hornstull, fast vi egentligen var ute för att gå på promenad.


En liten mandarin jag åt medan vi promenerade.

 
Stockholmssilhuetten och flera båtar vid Södermälarstrands hamn på tillbakavägen.



En liten gråsparv som satt i en buske tillsammans med kanske hundra andra men de flesta blev rädda för kameran så bara en ville stanna haha...

Som jag sa igår så blev dagens planer att gå på en promenad med klassen. Jag tänkte att det skulle vara lite kul om jag tog med kameran så jag kunde dela lite bilder med er. Vi möttes på skolgården vid tio och därifrån tog vi en promenad bort till Långholmen och var tillbaka runt halv tolv. Riktigt skönt! Under eftermiddagen gick jag och mamma ett ärende och så beställde jag nytt från iHerb, såå glad! Dock blev det lite krångel men det fixade sig till slut så nu väntar jag bara spänt på att paketet ska komma, älskar när man får hem paket.

London spring 2014

 


Då var det bokat! Den 11:e april åker familjen till London i några dagar. Vi ska bo på ett superfint hotell, gå på sevärdheter, jag ska fota MASSOR och självklart shoppa. Så nu ska jag spara, spara, spara! Mer info om resan kommer om ett tag, så ni får vänta och se ;)

Tisdagskväll



Jag idag: Linne Brandy Melville // Kofta Lager 157

Tisdagen börjar gå mot sitt slut och jag gör absolut ingenting. Snart ska jag hoppa i sängen med SOLO för att läsa en stund och få sova ut litegrann. Imorgon börjar jag nämligen klockan 10 för att endast ta en promenad med klassen och sen slutar vi. Egentligen skulle jag ha åkt skidor i Hammarbybacken men det finns knappt någon snö så då blir det inte kul att åka, så istället väljer jag sovmorgon och sedan sluta två timmar senare. Inte fel alls! Det känns som att alla utom vår skola har det jättekämpigt med tusentals prov och läxor nu, så snart lär det väl komma till oss också. Men tills dess får jag njuta av extra frihet! Ni får ha det så bra så ses vi, PUSS.

Västerbron



Skolan slutade redan tio över elva idag efter att ha haft tre lugna lektioner som mest bestått av filmklipp. Då gick jag raka vägen hem för att äta lite lunch och slappa på soffan en stund. Sen fick mamma idén om att vi skulle ta en promenad så vi tog oss ut och gick över Västerbron bort mot Kungsholmen och Sankt Eriksplan. Jag blev nästan lite rädd när vi gick över bron för det var så högt, jag var hela tiden rädd för att snubbla eller tappa något haha. Fram mot mitten av bron fick vi syn på alla kärlekslåsen som satt fastlåsta och det såg ju bara så fint ut! Vi promenerade vidare en bit innan vi kom fram till en affär vi skulle till där vi köpte en lampa till landet. Det fick bli slutet på promenaden då vi tog tunnelbanan hem efteråt. Skönt med frisk luft i det fina vädret! För visst mår man bättre när vädret är bra? Det gör i alla fall jag!
 

Vårtecken



Här är några riktiga vårtecken jag fångade på bild igår. Snödropparna blommar och videungen står framme, solen lyser starkt och fåglarna kvittrar som aldrig förr. Hoppas hoppas hoppas våren är här för att stanna!

 

First try



Idag var allra första gången jag testade att äta quorn. Och oj vad förvånad jag blev över hur gott det var! Just quornfiléerna som jag åt hade en kycklingliknande konsistens och smakade lite salt. Dock gör kryddorna det mesta med smaken så jag rekommenderar att krydda mycket! Jag hade bara cayennepeppar och salt på mina så nästa gång blir det lite annan smak. Jag stekte de först på hög värme för att få lite yta och därefter hällde jag på lite vatten och lät det puttra. Medans så jag kryddade och vände de med jämna mellanrum.

Till filéerna åt jag bulgur, grönsaker och en jättegod örtsås som var enkel att göra. Jag hade i matyoghurt, basilika, koriander och salt som jag sedan rörde ihop på tallriken. Den här maten var riktigt god och den kommer jag absolut göra om. Jag har kommit på mig själv att jag gillar mycket av den vegetariska maten! Detta är ett perfekt alternativ till till exempel en köttbit, man kan ha det till vad som helst. Testa så får ni se!

Bangerz Tour 30 maj 2014



Och biljetterna är fixade! Fredagen den 30:e maj ska jag och min syster på Miley Cyrus Bangerz tour. Jag har velat ha biljetterna sen de kom men inte köpt de, och nu har jag fått de som tidig födelsedagspresent! (fyller år 17:e maj). Det ska bli sååå najs, kan inte vänta på att få hoppa upp och ner till hennes nya och framför allt GRYMMA låtar. Inte de allra bästa platserna men jag har mycket hellre sittplatser än stå-parkett, man slipper köa. Jag är så nöjd och det ska bli så jävla kul. Nedräkningen börjar redan och det är bara 102 dagar kvar, så taggad!

När solen tittar fram



Efter springpasset i eftermiddag som blev 5 km på löpbandet. Det var grymt varmt på gymmet så jag svettades ihjäl men gud så kul det är att springa! Dessutom när man märker förbättringar efter varje gång så blir det bara ännu roligare.

Äntligen har solen tittat fram, fåglarna kvittrar och vårblommorna sticker upp ur gräset. Snart är det vår!!! Som jag har längtat. Den här veckan kommer bli väldigt lugn i skolan, nästan som en extra veckas lov. Vi kommer högst gå till 13.00 varje dag och därefter är det utvecklingssamtal för alla elever. Dessutom kommer vi inte ens ha lektioner utan bara ha lite "kul" som lärarna kallar det. Idag var vi på tekniska muséet där de hade en spelutställning så jag och Emma spelade Super Mario på wii hela tiden tills vi skulle åka tillbaka igen. Jag åt lunch hemma innan jag gick till gymmet med mamma och efter det hade jag ett möte. Dagen har varit händelserik och rolig men med en liten uppförsbacke. En bra måndag för det mesta alltså.

It's a date



Kvällssysselsättningen idag blev att måla ny färg på naglarna. Den här gången blev det en vårig ljus färg i blå pastell som heter It's a date från Laura Key. Älskar färgen i och med att den blir en fin färgklick som piggar upp en mörk dag. Passar perfekt nu när stockholmsvädret inte är det bästa!

När tjejerna hade gått i förmiddags så åkte jag, mamma och pappa ut till landet. Vi eldade i brasan medan vi ställde i ordning i skåpen, sen åt vi lunch och tog en promenad vid vattnet. Till mellis provade jag att värma en questbar i micron och gud vad gott det var! Den blev alldeles mjuk i konsistensen och smakade som en nybakad kaka. Ett hett tips till er som har questbars hemma!

Light morning



Imorse vaknade jag med solen i ögonen bredvid mina brudar efter en rolig gårdag. Melodifestivalen var dålig som vanligt så vi fick roa oss med att ligga i soffan, prata om allt mellan himmel och jord och skratta så vi grät. Till frukost åt vi alla nästan det samma, yoghurt med kanel måste ju vara den bästa kombinationen! Till det hade vi flingor såklart, mackor och te. Jag köpte ett nytt i veckan från Twinings, grönt te med skogsbär. Det är så gott! Dricker det varje dag nu, får aldrig nog hehe. Och självklart hade vi den obligatoriska ramlösan - bubbelvatten är ett måste när det gäller oss!

Den lilla gråa


Min nya klänning jag köpte igår. Enkel och perfekt basicklänning att ha i garderoben. Jag kände att jag har så många svarta klänningar så en ljus färg behövdes till våren. Den blir din för 149kr!


Vilken minut som helst nu så ska mina tjejer Alicia och Astrid komma hit. Vi ska kolla på mello och sen sover de över, supermysigt! Det känns verkligen som detta behövs, jag har saknat de massor och jag har inte mått så bra större delev av dagen. Men nu ska lördagskvällen kicka igång och vi ska ha hur kul som helst. Puss och kram!

Alla ♥︎ dag


Började dagen med en extra hjärtig och fin frukost. Gröt med hallon och granatäpple, macka med kalkon och keso, hemgjord latte och ett glas juice. MUMS!


På medborgarplatsen delade de ut gratis rosor så självklart var man tvungen att ta en.

 
Romantisk valentines-dinner för tre.

Godmorgon! Jag hann aldrig blogga igår för jag gjorde så mycket roliga saker. Det började som sagt med en mycket god frukost, därefter gick jag till skolan och hade endast en lektion så jag fick sluta supertidigt. Då gick jag och Emma till några affärer och jag köpte äntligen den där klänningen jag har pratat om! Bild får ni sen :) Sen gick jag hem och åt lunch som blev kycklingrester och efter det gick jag och mamma ut för att titta i lite fler affärer där jag även fick med mig en liten grej. 

På kvällen gick mina föräldrar ut så jag, Emma och min syster fixade värsta myskvällen för oss singlar. Vi gick först ut och köpte mat (sushi i mitt fall) som vi åt på ett findukat bord och drack ur vinglas. Sen satte vi oss i soffan med ett täcke och tittade på Titanic resten av kvällen. Supermysigt! Jag är skitnöjd med min alla hjärtans dag, inte behöver man en pojkvän för att vara glad.

Throwback



Bild från i somras ute på en udde på landet. Ta mig tillbaka. Solblekt hår, brunbränd hy och bara ben. Allt var så mycket bättre här. ALLT. Hur kunde allt gå så fel sen? Om jag visste vad jag höll på med och vad som väntade senare till hösten skulle jag göra om så mycket. Det finns så mycket saker jag ångrar, varför valde jag att gå den vägen? Varför lyssnade jag inte på de som sa att jag gjorde fel? Jag gjorde ju rätt. Men nej, så jävla fel jag gjorde. Fyfan vad denna sommaren förstörde mitt liv, det var en början på ett helvete. Något som började så bra och sedan bara spann ut i en ond spiral. Tänk om man kunde spola tillbaka tiden och få det gamla ogjort, men som man säger the past is in the past. Det går inte att ändra. Det enda som går att ändra på är framtiden. Och jag har bestämt mig för att kämpa.

Volang




Dagens: Linne Alice // Kofta Hunky Dory // Jeans Ginatricot

Veckan har verkligen gått fort och det är redan torsdag. NO provet gick helt okej men jag har lite kvar som jag ska skriva imorgon. Annars så har jag varit på gymmet och tränat styrka och det var riktigt kul! Jag hoppas få träningsverk imorgon ;) Sen har jag tagit ett bad, ätit middag och nu tittar jag på OS i konståkning. Ska nog fixa naglarna senare ikväll för nu ser de så fula ut. Hoppas ni haft en bra dag!

Pluggmode is on



Middagen idag blev köttfärssås och pasta med grönsaker och min favorit - avokado! Men det är så svårt att hitta perfekt mogna, antingen är de träiga eller mosiga. 

I skolan hade jag två prov, eller ja det ena var ett läsförståelsetest som inte betygsätts. Sen var det spanskaprov och allt plugg kändes nästan i onödan, det var korta frågor och relativt lätta uppgifter. Men jag känner mig nöjd i vilket fall! Vid fyra hade jag min gitarrlektion och nu på kvällen har jag suttit och pluggat massor inför ett prov i Ekologi imorgon. Jag känner mig nervös men hoppas att mitt slit kommer löna sig. Just den här veckan har det varit mycket prov och tester och det är därför uppdateringen har varit mest på kvällarna, för det är då jag har blivit klar med allt pluggande som jag måste göra. Och ibland blir det ingen bloggning alls på grund av det men jag hoppas ni förstår! Puss på er fina.

I mina hörlurar



Dessa låtar är bland annat det som går på repeat i mina hörlurar dagligen. Favoriten av de här är just nu Trumpets med Jason Derulo. Sköna instrument, bra text och passar i alla tillfällen. Kommer säkert snart att ha spelat sönder den och inte vilja lyssna längre men än så länge är den såå bra. Här fick ni i alla fall mina bästa låttips just nu!
 

Cornrow braid



Igår fick jag en fin inbakad fläta på huvudet. Snyggt, skönt och man slipper rufsigt hår. Mitt hår har en tendens att trassla sig så fort jag släpper ut det för att det har blivit så frissigt senaste tiden vilket är lite jobbigt. Det börjar dock bli bättre så ibland kan jag låta håret få hänga fritt. För att motverka frissigheten använder jag en hårolja från schwarzkopf som fungerar superbra, den kan ni hitta bland annat HÄR. Den lenar och fixar kluvna toppar så att håret inte ser så slitet ut. Det finns dussintals olika håroljor och jag har även hört att Morrocan oil ska vara bra så den får det bli nästa gång. När jag tvättar håret använder jag shampoo, balsam och inpackning från Lóreal paris Elvitale Nutri-gloss Crystal Shine. De är mina favoritprodukter, de funkar bra och doftar så gott!

Bubbelbad



I eftermiddags när jag tog ett skumbad, tvättade håret och använde choklad scrub från The Body Shop.

Tisdag är en sån dag man undrar hur lärarna tänkte när de gjorde schemat. Jag har först tre lektioner, sen ett hål på två och en halv timme innan jag har min sista lektion. Idag fick jag iallafall något roligt gjort på hålet då jag for till gymmet och sprang en halvtimme innan lunch. Sen fick jag skynda mig hem för att äta och därefter tillbaka till skolan för över en timmes bild. Jag slutade runt kvart över tre och då stack jag direkt hem för att ta ett efterlängtat och varmt bad. Det var ganska varmt på morgonen men sen blev det kallare igen så jag frös hela eftermiddagen. Hoppas inte vintern kommer tillbaka!

Ja må han leva



Grattis på födelsedagen världens bästa pappa! Bilder från imorse när vi väckte honom med tårta och presenter.

Idag gick jag upp väldigt tidigt så jag börjar redan bli trött, men det ha sina förklaringar. Vad gör man inte för sin pappa liksom? ;) På min första lektion hade jag min spanska redovisning och det gick bra faktiskt, sen gick jag hem på mitt långa hål för att sen skynda till ett möte innan lunch. Eftermiddagen i skolan var ganska slapp och när vi hade slutat gick jag och Emma till Ginatricot där hon köpte en jättefin kjol. Jag funderar på att köpa en klänning som jag provade idag för den var riktigt snygg och vrålbillig! Får väl gå dit senare i veckan och slå till kanske.
 
 

Veckans planer



Ungefär såhär kommer min vecka att se ut med kanske några ändringar. Har två prov jag är smått nervös över och även en redovisning. Längtar för fullt till veckoslutet då det först blir bästismys på alla♡dag med Emma och sen förhoppningsvis mellokväll med tjejerna på lördagen. Dock blir väl söndagen en mindre höjdpunkt men jag ska se till att göra den så bra som möjligt. Vad ska ni göra i veckan?

Kvällsläsning



Nu blir det kvällläsning av Sofis Mode som jag ännu en gång fått av Alicia, jag har blivit hennes extraprenumerant eftersom hon alltid får dubletter haha. Men det är ju bra för mig! Så det tillsammans med yoghurtmellis får avsluta söndagskvällen och även helgen. Med detta säger jag alltså godnatt! 

Los friendos

Förlåt för den usla uppdateringen i helgen men jag har haft så himla kul så har bara inte haft tanken på det! Lördagen började ute på landet (inte lika kul) med fix i det nya köket. På eftermiddagen tog jag bussen in till stan där jag spelade tennis med min syster. Hela dagen hade jag haft magont och huvudvärk men det skulle inte få stoppa mig från att åka till Astrid på mellomys och sleepover med henne och Alicia. Jag fick ta två alvedon, packa snabbt och sen få skjuts ut till Astrid i Bromma. Och vilket hus! Fyra våningar fick jag det till, bara lite avundsjuk.. ;) 



Lite bilder från idag // 1. Astrid och jag, puss på dig fina! // 2. Astrids väldigt söta hund Torsten aka Totte // 3. Alicia och Totte // 4. Förmiddagens mellis. Måste tillägga att jag älskar vita bord!

Vi tog en omedveten sovmorgon men vi låg ändå och drog oss i en evighet innan vi gick upp för frukost. Sen bara någon timma efter vankades det mellis och efter det fick vi packa ihop och gå ut på en liten prommis med fina Totte bort till tågstationen. Då bar det hemåt och jag längtar redan till nästa gång vi ses! (Förhoppningsvis nästa helg). Väl hemma blev det lunch direkt och därefter massa plugg jag inte än hunnit göra. Förutom det så har min helg varit såå bra! Detta måste göras om.

Regn och rusk



Jag idag på slussen påväg ner till stan. Jeansen är från Replay och jackan från Abercrombie. Plus UGGS, väska från Tommy Hilfiger och mössa till det.

Hej allihopa! Äntligen är det fredag, bästa dagen på veckan helt klart. Jag hade ett matteprov idag på den svåra kursen men jag tror det gick rätt bra ändå! Sen hade jag bara två andra lektioner, åt lunch i skolan och fick sluta en timme tidigare än vanligt vilket var najs. Jag och mamma promenerade in till stan där vi fixade lite grejer inför pappas födelsedag på måndag. Nu kollar jag på OS invigningen och regnet ÖSER ner ute, fy usch blä. Men bättre än snö i alla fall, jag är redo för våren!

Perfect for spring

Spring pastel

Så här skulle jag gärna vilja gå klädd i vår! Nu har ju värmen sakta kommit tillbaka och jag hoppas verkligen den stannar kvar och att våren kan komma. Jag vill slippa tjocka vinterkläder och kunna klä mig mer "fint". En färg jag verkligen älskar är pastellrosa. Den är ljus, fräsch, somrig men samtidigt inte så utstickande. Man kan matcha färgen lätt med svart, vitt beiget eller grått. Något jag absolut vill ha är en snygg kappa, antingen i svart eller vitt. Jag kommer eventuellt åka till London på påsklovet så får spara ihop en del till dess så jag kan shoppa loss massor av nya, snygga vårkläder! Ungefär i den här stilen ↑

Väskan från Alexander Wang skulle jag kunna dö för, fy vad snygg! Och ett par vita låga converse blir självklara att införskaffa. Klicka på bilden för att se vart allt är ifrån!

6/2


Kom precis innanför dörren efter att ha varit på gymmet och kört ett styrkepass. Idag provade jag en ny maskin för rumpan med vikter istället för att bara göra sidobenlyft och det kändes jättebra! Annars gjorde jag bara de vanliga övningarna vilket innebar mage, rygg och axlar/armar. Det blev en kort dag i skolan för mig så jag hade bara två lektioner, skönt! Nu ska jag bara vila resten av dagen tror jag, kanske läsa lite i en bok eller så. Fick också veta att jag har fått en ny syssling idag, såå kul! Jag älskar bebisar och önskade att jag hade ett småsyskon så får hoppas jag träffar henne någon gång.

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen. Vi ses!

Silverdots



Fixade nya naglar ikväll som blev rätt så slarviga men helt okej. Jag målade först två lager med vitt nagerlack och därefter duttade jag på små prickar i silver med en tandpetare.

Hur har dagen varit då? Jo för mig så var den väldigt långsam på något sätt. Jag kunde i princip ha haft endast en lektion idag men istället fick jag ha 2 håltimmar och två lektioner jag inte gjorde någonting på. Det blev som tur var ingen redovisning för min del så jag får även helgen på mig att öva så det känns skönt. Efter skolan var jag bara hemma en kortis och åt mellis innan jag gick till gitarren. På vägen hem mötte jag två tjejer från klassen och vi stod och pratade väldigt länge att min mamma tillslut ringde och undrade vart jag var någonstans, haha.. Så kan det gå när man kommer på massa att snacka om, tiden bara rinner iväg!

Favoritbloggar



http://andreahedenstedt.se - bloggar om vardag, hur det är att gå på gymnasiet, lägger upp outfitbilder, tips och massor av mer! Jättemycket inspo här ifrån.



http://nickys.se - Skriver om mode, tankar, om hennes liv som modell o.s.v. Snygg tjej som har oerhört fina kläder och även en egen podcast med sin kompis Chloé.



http://kenzas.se - Favoritbloggen nummer 1! Älskar verkligen Kenza, hon är min största förebild inom bloggbranschen. Tar sjukt fina outfitbilder, har ett eget klädmärke, går på massa roliga events, åker utomlands och gör dussintals modelljobb och en del personliga inlägg skriver hon också. Älskar hennes blogg och har följt den i flera år!



http://biancas.nu - Bianca är en hur söt tjej som helst som bloggar om vardag, mode och mycket shopping. Fina outfits som jag gärna skulle bära själv!



http://paulinehanssons.myshowroom.se - En jämngammal tjej som bloggar om sitt liv i Uppsala med vänner och roliga händelser. Tar sjukt fina bilder och måste även tillägga att hon är hur snygg som helst!



http://vanessaw.blo.gg.se - Vanessa skriver om sin vardag, träning, mode och tankar. En perfekt blandning som jag tycker mycket om! En del matbilder slinker upp också, vissa blir man lätt suktad av.

Så, här har ni några smakprov på bloggar jag läser! Här hämtar jag ofta inspiration när jag inte vet vad jag ska blogga om. Väldigt värt att gå in och titta om ni inte har sett de tidigare!

At school


Här sitter jag och Emma på en svenska lektion och gör ingenting för vi har redan skrivit klart våra noveller. Jag har laddat ner spotify till skoldatorn så jag lyssnar på lite bra musik och väntar på att det ska bli lunchrast. Sen har jag bara två lektioner kvar, varav en är en till svenska där jag antagligen inte kommer ha något att göra men efter det har jag redovisning på spanskan. Jag är väldigt nervös för det känns som att det kommer gå dåligt men får hoppas på det bästa!

Kvällis



Blev sugen på smoothie så fixade ihop en med smak av sommarbär till kvällsmellis. Jag hade i naturell yoghurt, kvarg, frysta jordgubbar, hallon och blåbär. På toppen fick det även hamna några färska blåbär. Lyx! Ska ta och fixa ihop ett inlägg med mina favoritbloggar nu som kommer upp på bloggen imorgon. Stay tuned!

White sequins



I helgen när jag var i stan så tittade jag i några affärer innan jag träffade mina tjejer och den här underbara kjolen fick följa med hem! Den var på vrålrea och kostade bara 79kr på Hollister och kommer bli riktigt snygg till bruna ben och instoppad blus i sommar. Längtar till jag kan börja använda den!

Sitter just nu i soffan och kollar på Project Runway finalen. Jag hejar på Justin och Bradon, även Dom gör väldigt snygga kläder. En framtidsdröm jag har är faktiskt att få designa egna kläder, det skulle vara så häftigt. Jag hade en jobbig redovisning i skolan idag men får hoppas att den gick någorlunda bra. Slutade innan lunch så jag gick hem och kollade på några filmer vilket var lite mysigt och det blev Flashdance och Du gör mig galen. Den andra var definitivt bäst, jag älskar Jennifer Lawrence!

Ansiktsprodukter


 
Här ovanför ser ni fyra produkter jag använder till ansiktet varje dag.

1. Neutrogena visibly clear oil-free make-up remover - Denna använder jag på kvällen efter en hel dag med sminket på. Den fungerar superbra och tar verkligen bort allt! 

2. The Body Shop camomille silky cleansing oil - efter sminkborttagningen så använder jag den här ansiktsoljan från the body shop. Den ska även funka som sminkborttagning men jag använder den för rengöring. Den känns väldigt oljig i ansiktet så efter applicering och gnuggning i ansiktet så tvättar jag bara av den och torkar mig med en handduk!

3. Neutrogena visibly clear blackhead eliminating - ansiktsvatten som verkligen renar huden! När jag har baddat på denna så sticker det i alla porer och man känner hur fräsch man blir. Dessutom blir paden i vissa fall smutsig efteråt, och då vet man att man har oren hy och att denna fungerar. Jag använder den innan jag sminkar mig på morgonen och på kvällen innan jag går och lägger mig.

4. Neutrogena visibly clear oil-free moisturiser - en kräm som passar perfekt att lägga på efter ansiktsvattnet, används både på morgon och kväll. Man blir alldeles babylen och den återfuktar jättebra. 

Jag har använt mig av Neutrogenas produkter länge och jag verkligen älskar de, så de är ett stort tips. Body shop oljan fick jag i min adventskalender och den fungerar helt okej, gillar dock inte den oljiga konsistensen så mycket för huden känns fet. Men då är det perfekt att tvätta med ansiktstvätt efteråt!

Vego



Idag provade jag att göra falafel till middag för första gången och det blev riktigt gott! Till de hade jag bulgur, tzatziki och sallad. Ingredienserna var också superlätta, bara kikärtor, vitlök, valfritt mjöl/havregryn och kryddor. Enkelt, snabbt och gott. Vi äter aldrig vegetarisk mat hemma vilket är lite synd men till och med mamma tyckte de blev goda! Vill ni göra likadana hittar ni receptet HÄR.

Kom nästan nyss ur duschen där jag tvättade håret och använde scrub, smorde in mig med bodylotion och allt det där så man känner sig extra mjuk och fräsch. Det blev en kort dag i skolan och efteråt tränade jag en stund på gymmet. Skön start på veckan!

Gårdagens lunchdejt



Dessa snyggingar åt jag lunch tillsammans med igår. Vi möttes upp vid Kungshallen och satte oss på Kalori där de har jättefräsch och bra mat till hyfsat pris. Jag tog räkor med bulgur och örtyoghurt med massa sallad till vilket var riktigt gott! Och vad denna lilla pratstunden behövdes alltså. Vi satt där i nästan två timmar och snackade massor innan jag var tvungen att åka till tennisen och vi fick skiljas åt. Men förhoppningsvis ses vi nästa helg också. Älskar mina tjejer!

Jag har precis gjort klart allt plugg så nu kan jag pusta ut resten av kvällen. Förövrigt har det varit en riktig skitdag. Jag har suttit inne hela dagen, haft huvudvärk och mått allmänt dåligt men så är det ibland. Skönt att jag blev klar med läxorna i alla fall, och jag får ju inte glömma att lördagen var den bästa dagen jag har haft på länge!

Plugga hela dagen



Just nu i soffan, mysigt värre.

Helgerna går så himla fort tycker jag, man tänker på fredagen att åh vad skönt med helg men sen är den i princip redan slut. Igårkväll kom Emma hit, vi hade mellokväll och sedan sov hon över. Melodifestivalen var verkligen inte bra, sämsta någonsin ju! När den var slut kollade vi på Sommaren med Göran som man säkert har sett fem gånger men ändå är den ganska rolig. Vi låg uppe länge och snackade innan vi till slut somnade och imorse vaknade jag och var DÖDStrött alltså. Efter frukosten åkte Emma hem igen och sen dess har jag suttit i soffan med hundratals mappar och skolpapper och försöker plugga. Jag har en text att skriva, frågor att besvara och en powerpoint-presentation att göra. Herregud detta kommer bli en lång dag...

Glad



Provade min systers mössa hon köpte idag inne på Hollister. Ni kan även se en liten bit på min nya halsduk från H&M.

Sitter på tunnelbanan nu påväg hem från tennisen och idag var det ändå en ganska rolig lektion. Det gick bra och det kändes kul helt enkelt! Ibland kan små saker göra dagen lite bättre, och detta var just ett sånt tillfälle. Jag vet inte men den här dagen har varit allmänt bra och det känns som ett lyckorus går genom hela kroppen. Wihoo!

Första februari


Jeans Acne // Blus Aéropostale

Godmorgon! Jag gick upp vid åtta ungefär, min kropp är inställd efter vardagar så jag kan inte sova länge tyvärr. Jag käkade en stor frukost och gjorde mig i ordning, provade faktiskt en ny sminkning! Det kanske inte syns på bilderna men jag har lagt på ögonskugga och eyeliner vilket jag nästan aldrig använder annars. Nu sitter jag vid köksbordet och dricker en latte innan vi ska dra oss mot stan. Jag ska nämligen äta lunch med Astrid och Alicia så det kommer bli supermysigt. Hoppas ni får en bra dag!



RSS 2.0