skolavslutningen


Hade med mig kameran så det blev lite bilder!

Jag gick upp tidigt för att fixa mig och göra i ordning en sallad till vår picnick. Sen träffade jag Emma på Ica där vi köpte massa goda grejer och så gick vi till Vitabergsparken och satte oss. Vi åt, snackade, skrattade, fotade och jag blev bestulen på min mobil, jättekul. Det kom fram en tiggare som höll en lapp vid vår filt för att tigga mat och när han hade gått var mobilen borta, jag hade lagt den på filten och han tog den, gaah vad jag blev arg. Vi ringde polisen och gjorde en polisanmälan och allt haha, sen fick jag vara utan mobil tills jag fick en ny några dagar senare. Ps. Outfiten kommer komma upp i ett eget inlägg lite senare. Håll utkik!


Ledsen och arg bestämde jag mig för att det inte skulle förstöra dagen så jag gick med ett leende till kyrkan, hade avslutning och fick mina betyg. För att fira ledigheten gick hela familjen till frozen yogurt factory i Gallerian (bästa glassen!!) och sedan till Friday´s några timmar senare för att äta middag. Jag åt fajitas som är typ tacos fast med kyckling och det var såå himla gott. Har kommit på mig själv att jag har ätit på Friday´s tre gånger inom en månad haha, men är det sommar så är det. Annars går jag verkligen aldrig på restaurang om det inte är något vi ska fira. 

Tror jag aldrig ätit såhär mycket på en dag haha, men det var helt klart värt det. Jag hade en toppendag med allt utom att min mobil var stulen. För övrigt var det jättefint väder med strålande sol och inga moln på himlen, fin sång i kyrkan, många hejdåkramar men framför allt FRIHET. Tio hela veckor av lov som ska njutas ut till fullo, planerna får ni veta senare ;) Puss!

promenad


Har haft en jättemysig dag/eftermiddag ute på stan. Vi gick en promenad längs vattnet och genom gamla stan bort till djurgården där det var fin utsikt över vattnet. Där var det också fullt av gäss och deras ungar som var jättesöta. Sen gick vi till Friday's i Kungsträdgården och satt på uteserveringen och åt lunch, första uteserveringen för i år faktiskt. Jag tog en caesarsallad som var god men med alldeles för mycket dressing, jag trodde liksom att dressingen skulle ligga ovanpå eller i en skål på sidan men hela salladen var liksom dränkt och runtblandad med den. Slutpratat om det, jag har iallafall haft en superbra dag med fint väder och solsken (för det mesta) so I'm happy! :)

melonhearts

 
Jag börjar den första lediga måndagen på sommarlovet med en brakfrukost, jag valde även att skära min melon som små hjärtan eftersom jag har sett så många som gjort det. Du bara skär upp melonen i vanliga trekanter och det enda du behöver göra är att skära bort det gröna genom att forma de två runda grejerna uppe på hjärtat, nederdelen är redan gjord eftersom man har skurit bitarna som trekantiga klyftor. Och på något sätt blir maten godare om den ser fin ut, det tycker iallafall jag :)

Nu ska jag till banken och sen ska jag gå på långpromenad i stan och äta någon god lunch på ett café eller nåt med min syster och mormor. Ni får ha det så bra så hörs vi! 

Minipizzor

Jag vet att jag inte har uppdaterat på jättelänge och jag tänker inte komma med massor av förklaringar förutom att jag inte har haft tid och lust. Men nu har lusten kommit tillbaka så jag kör igen! I onsdags hade jag skolavslutning och fick betyg och ett efterlängtat sommarlov (det kommer mer detaljerade inlägg om avslutningen senare). Efteråt gick jag och sommarshoppade lite fina grejer, vill ni att jag ska visa i en video eller i bilder? Nu de senaste dagarna har jag bara varit på landet, solat och badat, tagit mysiga promenader, cyklat runt och njutit av ledigheten! Har kommit hem till stan nu och gud vad skönt det är att ha ett ordentligt internet! Det på landet är så himla segt haha. Men vi åt middag för en stund sen och jag gjorde jättegoda minipizzor som dessutom inte är så onyttiga i jämförelse med hämtpizza. Hemlagat är bäst! 


åttonde juni



1. Började dagen med en pw som avslutades med ett dopp i sjön. // 2. Åkte ut med båten för första gången i år (sjösatte den idag) och så köpte vi glass på sjömacken. // 3. Grillade revben till middag som blev bland det godaste jag någonsin ätit. I sommar lär det bli mycket grillning - så jäkla gott det är!

navy flounces


Detta var vad jag hade på mig igår när vi var borta på middag under kvällen. Volangtopp från Hollister, jeans från Levi's och cardigan från Abercrombie.

Gud vad jag vill ha ett bra objektiv till outfitbilder, de jag har nu är inte alls bra för det. Jag vill såsåså gärna ha canon 50mm f/1.8 ii för det är många som säger att det är bra och att bilderna med det blir så himla fina. Jag tror inte det är jättedyrt heller, kostar runt 800. Annars brukar ju ett objektiv kosta flera tusen så det är ju bra att det är "billigt". Ska spara nu och så kanske jag kan köpa det i sommar. Hoppas!

mysig fredag

Förlåt för att jag inte uppdaterade igår, jag ska försöka bättra mig och skriva varje dag men nu när det snart är sommar så vill man ju hinna med så mycket som möjligt med kompisar, man blir bortbjuden o.s.v. hoppas ni förstår! Det blev iallafall en himla mysig dag, den började med film i skolan och efter det åkte jag och badade på eriksdalsbadet med en kompis, det var så hima varmt och skönt!


Sen åkte vi in till stan för att köpa en skolavslutningsklänning men såklart hittar jag inte den jag letar efter. På kvällen var jag och min familj på grillmiddag hos vänner där vi åt jättegod fläskfilé och kollade på sverigematchen där vi sög rent ut sagt.


Gårdagens outfit får ni se i nästa inlägg!



uteritt

Jag fick rida dubbla pass och det var rätt varmt så det blev lite jobbigt men såklart roligt också. Andra passet red vi ut en långtur i skogen och det var supermysigt, vi galopperade längs stora ängar och gick förbi hagar med små kalvar som var jättesöta. Gick och köpte sushi till middag för jag har varit sugen på det hela veckan. Tyvärr så var rullarna slut för det var typ sent på kvällen men all sushi är god så saksamma liksom. 

 

nationaldagen

Grattis Sverige! Det är så himla skönt att vara ledig. Jag började dagen med en pw på landet som landade på cirka 7km tillsammans med mina föräldrar. Efteråt gick vi till en sjö där jag tog mitt första dopp för i år (om man bortser från badkar och pooler) jag la upp en video i förra inlägget därifrån! Det var skönt, inte så kallt som jag trodde att det skulle vara. Sen solade jag i några timmar i det fina vädret och läste lite gamla skvallertidningar så det var mysigt. Nu sitter jag på bussen in till min ridning och jag har inte ridit på två veckor så det ska bli kul. Här får ni en snabb bild från bussfönstret, nice view!


Årets första dopp


olympiad


Idag var vi coacher till vår skolas olympiad fast vi hade inget att göra nästan, vi gick runt och hejade på och satt och åt. Jag hade med mig en sallad med kalkon och bulgur och sen massa jordgubbar o Loka. Slutade runt klockan ett och då följde jag med Emma till H&M där hon köpte en jättefin långkjol och nu är jag hemma. Har just druckit upp min smoothie så nu ska jag sticka iväg till gymmet för att köra hårt, kommer nämligen inte hinna träna mer den här veckan tror jag.

Ikväll åker jag ut till landet så vi får se om det blir mer bloggning, imorgon är det iallafall ledigt och det är så jäkla skönt. Nedräkningen till skolavslutningen är nu bara en vecka, shit vad tiden går fort. Nu de senaste dagarna har det också varit så himla fint väder. Välkommer sommaren!

gårdagen



Klippte ihop en video igår morse på hur min morgon såg ut från det att jag gick upp till det att jag gick till skolan. Om ni undrar varför jag gick upp så tidigt så var det för att jag vaknade och var så himla kissnödig och sen kunde jag inte somna om haha. Jag hade på mig en kofta ifrån Hunky Dory, en blus från Aeropostale och shorts från Abercrombie & Fitch som jag sedan bytte till jeans direkt när jag kom hem för att det var så jäkla kallt och blåsigt. Sen stack jag och Emma in till stan för att kolla i lite affärer men jag köpte ingenting och efter middagen på kvällen så åkte hela familjen ut och sprang, jätteskönt och mysigt sätt att avsluta dagen på. Hoppas ni hade en lika bra och fartfyllt dag som jag!
 

fruktig frukost


Förlåt att jag inte bloggade igår men jag hade fullt upp hela dagen, jag berättar mer om det i nästa inlägg - det kommer en video då också! Imorse gjorde jag iallafall en supergod och mättande frukost med gröt gjord på havregryn, vatten och äggvitor. På toppen hällde jag lite mjölk, äpplen, melon, hallon och blåbär. Snart måste jag springa iväg till skolan för där ska vi ha olympiad för lågstadiet, de tövar massor av sporter i lag och får poäng o.s.v. fast vi sjuor ska bara vara där och "coacha" lagen så det blir inte så jobbigt för oss. Ha det bra puss!

kvällssnack


Har precis gjort mig en kopp chai te och en skål med frysta hallon som är typ det bästa fikat/melliset när man är sugen på något litet - det står ju tillochmed i min profil att jag älskar frysta hallon haha, men det är sant. Skolan slutade lite tidigare än vanligt så jag gick hem och gjorde den nog godaste smoothien jag någonsin gjort. Hade i blåbärsyoggi (bästa!), hallon såklart, jordgubbar och mango. Den blandningen kommer jag lugnt göra flera gånger för den smakade så somgrigt och glassigt. Nu ska jag dricka mitt te innan det kallnar, pussisar!

alltid samma


Har nu insett att jag alltid lägger upp bilder på mina pannkakor, och det blir ju hur tråkigt som helst. Jag ska försöka variera lite så det inte blir liknande bilder i typ varje inlägg haha.

Iallafall åt jag dessa till frukost och det var hur gott som helst, det kan aldrig bli fel. Jag börjar elva så behöver inte gå förr än om en halvtimme så det ä skönt, sen har jag kort dag i skolan och efter det blir det gymmet. Det här blir också sista hela skolveckan, och den är ju inte ens hel eftersom vi är lediga på torsdag, bäst!

sunday funday



Jag kan börja med att säga att den här söndagen har varit den bästa på länge! Inga läxor, ingen ångest, mycket roliga grejer gjorda och god mat har jag ätit, känner mig fett positiv idag :)

Var rastlös förut så jag gick ut på en liten promenad med musik i öronen, det blev lite över 5km så jag är nöjd! Har tagit en lång dusch med chokladtvål och nötscrub från the body shop men har även tvättat håret med shampo och hårinpackning så nu är det mjukt och fint haha. Middag idag var stekt kyckling med halloumi och bulgur, sen också lite sallad och sweet chilisås - typ favoritmaten!

Mitt rum har sett ut som kaos sen i fredags så jag var tvungen att ta tag i det med, nu ser det faktiskt bra ut men det lär väl bara hålla ett litet tag. Kom just på att jag har en stor väska från helgen jag måste packa upp men sen tänker jag faktiskt inte göra ett skit mer. Jag ska titta på något bra program, fixa någon god fruktsallad och bara mysa.

hallonsorbet


Jag var så himla sugen på nåt så jag experimenterade ihop en liten sorbet aktig grej. Jag mixade frysta hallon med lite vatten, vaniljpulver och kanel och sen la jag smeten i en skål och lät den stå i frysen i en halvtimme ungefär och det blev jättegott! Den blev dock inte så söt, nästa gång tänker jag nog ha i honung eller banan för att få den lite sötare. Annars är den värt ett försök, passar perfekt att käka i värmen :)

konfaläger


Utsikten från huset.

Igår när vi kom ut till huset så började det regna och fortsatte hela kvällen vilket var synd, det blev så himla kallt och blött! Vi hade lite orientering, gjorde massor av utmaningar, grillade, sjöng, åt choklad och jordgubbar, snackade massor och frös massor. Tillslut fick vi iallafall sova inomhus, från början var det tänkt att vi skulle tältat. Det var flera hål i tälten och själva bottnen satt inte ihop med taket så det kunde komma in kryp genom golvet och det låter ju inte direkt frestande så jag sov inne med två andra och det var mysigt. Vi åkte därifrån runt tolv idag och jag kom hem för några timmar sen och nu tänker jag bara vila tror jag. Vi ses senare, kram!

första juni



Bild från L.A. 

Shit vad tiden får fort! Tolv dagar till skolavslutning nu bara, alltså åååh. Igår var jag ju somsagt på studentfest och den var väl helt ok, när vi kom hem tillbringades kvällen i soffan framför let's dance finalen med yollibox och hallon. Idag har jag packat en fet väska och handlat lite gott för idag ska jag åka på läger ute i skärgården med min konfirmation och där ska vi vara hela helgen. Blir dock inte så mycket bloggning, men ni får vänta till efter helgen så blir det massa bloggning! Så länge får ni gärna önska massa inlägg, vad ni vill. Det kan vara olika slags videos, om ni vill ha en frågestund, recept, outfits, ja vad som helst. Önska på så blir jag jätteglad!

nude bulldog


I torsdags efter föreställningen fick jag en jättefin ögonskuggepalett från h&m i färgerna nudes brown, flera har sagt att de är bra så jag blev jätteglad! Och för några dagar sen såg jag att en bloggare hade köpt en tygväska med en bulldog på så igår skyndade jag mig till monki för att få tag i den. Och jag som älskar bulldogs och mopsar, jag bara älskar väskan! Jag hade också lite pengar kvar på ett presentkort därifrån så det var ju perfekt.

RSS 2.0