Take a bite



Dagens inköp efter gymmet: 10 stycken Raw Bites! 5 protein, 1 vanilla berries, 2 apple cinnamon och 2 raw cacao. Jag verkligen älskar dessa bars, de är ett perfekt mellis tillsammans med en frukt, de är himla goda och dessutom helt naturligt gjorda av endast frukt och nötter. Me like!

Måndag innebär ju också att helgen är slut och att en ny vecka har börjat. Jag har blandade åsikter om det, för jag hade ju inte tackat nej till en extra ledig dag. Å andra sidan är det en mindre dag kvar till påsklov och till jag åker till London. Bara 11 dagar kvar nu, jag är så taggad! Med glatt humör för att vi fick sluta 45 minuter tidigare så gick jag iväg till gymmet och sprang 5 km på bandet plus lite stretching. När jag kom hem tog jag en lång varm dusch för att tvätta håret, använda inpackning och scrub. Sen smörjde jag in mig i vaniljdoftande bodylotion från Victorias Secret och satte på mig myskläder. Åh vad jag behövde detta, nu känner jag mig fräsch och redo för resten av veckan. Gör ni?

New addiction


Gårdagens eftermiddagsmellis var som en dröm för min mun, serverad på min alldeles nya bricka som jag köpte på Åhléns i fredags. På senaste tiden har jag utvecklat någon slags förkärlek till vita brickor, det låter väldigt konstigt men sant är det. Jag älskar vita brickor! Dessutom blir det extra snyggt på foton.

I alla fall så bestod melliset av ett rågbröd med keso, kalkon och ruccola. Färska jordgubbar, blod grape, en sked jordnötssmör och ett glas av mitt nya beroende... ISLATTE! Jag dör det är verkligen det godaste som finns. Jag upptäckte det under tiden när jag hade prao då jag smakade det för första gången och gud så gott det är, nu dricker jag det nästan varje dag haha. Jag häller bara en skvätt starkt kaffe i ett högt latteglas, på med mjölk och i med några isbitar och ett sugrör. Stort tips till er andra kaffemaner!

Helgen



Eftersom jag inte uppdaterat under helgen så bjuder jag från några mobilbilder från fredag och lördag. De översta är från i fredags då vi var med skolan på ett studiebesök på SVT. Vi fick bland annat sitta i studion när de spelade in lilla aktuellt och så fick vi besöka kostym och rekvisita förvaringen där jag och Emma prövade snygga glitterhattar. OCH VI TRÄFFADE THE REAL BJÖRNE. ALLTSÅ OHMYGOD. Märks det att jag är något starstrucked? Haha.

På lördag förmiddag hade jag loppis i några timmar tillsammans med Emma ute i Vårberg nära Skärholmen. Vi fick in en hel del shoppingpengar till London så jag är skitnöjd! På kvällen var jag på en himla mysig tjejmiddag hos Evelina i klassen. Jag hade lockat håret och väl på festen så bjöds det på god quorntacos, frågesport och film. Riktigt kul var det!

Room details



Här i veckan fick jag en idé till att piffa upp mit fönster i rummet. Jag hade nämligen en helt tom ram, så varför inte sätta in någon snygg bild? Och eftersom jag är inne i en ny gossipgirl period och så många har dessa tavlor med Prada märket på, så bestämde jag mig för att göra en likadan fast i mindre format. Det var hur enkelt som helst, jag hittade en bild på google som jag klistrade in i ett worddokument. Därefter skrev jag ut sidan, klippte till en lagom stor rektangel så att det skulle passa i ramen och sen var det klart! Så enkelt, men också så snyggt. Nu är mitt fönster 10 gånger snyggare än innan. Nöjd tjej här!

Årets första uteservering



Träffade tjejerna aka Astrid och Alicia vid medborgarplatsen klockan tolv för en planerad lunch på Paulúns Deli i söderhallarna. Dumma som vi var hade vi inte kollat öppettiderna innan och såklart var det stängt eftersom det är söndag så vi fick hitta på något annat. Vi bestämde oss för att sätta oss på en vegetarisk servering och ta varsin buffé. 



Det fina vädret med strålande sol och hela 15° fick oss att välja uteservering där vi kunde sitta utan jackor och bara armar utan att frysa. Så härligt! Jag tog lite allt möjligt - min tallrik ni ser till vänster innehåller bulgur, cyrryböngryta, kikärtor, hummus och tomatsalsa.
 


När vi satt där och åt tittade jag upp och förvånades över hur långt året faktiskt redan har gått. Idag är det ju dags att ställa fram klockan en timme för att det officiellt är sommartid, och körsbärsträden hade börjat blomma på Bysistorget. Jag säger bara VÅR VÅR VÅR du är här för att stanna.

Vitaminkick



Ikväll kände jag för att göra en riktig vitaminkick till mellis i form av en grön smoothie med massa nyttigheter. En näve spenat, en clementin och lite mango - mixa ihop med naturell yoghurt, kvarg och några limedroppar. Klart! Fruktköttet från clementinen fanns fortfarande kvar och spenaten märkte man inte ens av att den fanns där, så det är ett grymt tips om man vill få i sig lite extra järn. Fullproppad med C-vitamin var den också från alla gula frukter som dessutom gjorde smaken syrlig och fräsch. Riktigt bra avslut på kvällen, detta är nog den bästa smoothien jag druckit om jag får säga det själv! Färgen piggar upp och smaken ännu mer. MUMS!

Fluffy chickens


Lite blandade bilder från eftermiddagen då klassen var på studiebesök på Spångas djurgymnasium. Jag dör så söta kycklingarna är!!!

Veckan har gått fort, eller är det bara jag som känner så? Det känns som jag inte gör så mycket annat än att gå i skolan, och ändå har jag knappt läxor eller prov. Som tur är så har jag i alla fall massa roliga planer i helgen, bland annat en tjejmiddag på lördag som jag ser mycket fram emot. Tidigt imorgon redan vid 7 så kommer en kompis över med sin hund som vi ska passa över dagen så det blir tyvärr inget gym efter skolan. Men en lugn eftermiddag med serietittande är planerat så det blir bra ändå! Styrketräningen får bli på fredag istället då jag slutar tidigt så får vila upp mig imorgon och längta till dess. Puss sålänge!

Våffeldagen



Våffeldagen i all ära - såklart firar jag den med att äta våfflor till middag. Men istället för köpa färdigmix på affären så ville jag göra en egen smet, det är både nyttigare och med bättre ingredienser. Och goda var de kan jag säga! Receptet var till för en person men efter fyra stycken höll jag på att sprängas av mättnad så jag fick kasta resten av smeten hehe.  SÅ GOTT!

Recept till nyttiga och proteinrika våfflor, ca 5 st (1 portion)

1 dl havregryn (jag hade med fiber)
1 ägg
1 äggvita
1 dl keso
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk (jag hade mellan)
1/2 dl bubbelvatten - ger extra frasighet!

Mixa havregryn, keso och mjölk till en slät smet med stavmixer. Häll i resten av ingredienserna och rör med en sked så allt blandar sig. Grädda varje våffla i ca 1 minut (glöm inte att smörja järnet innan). Toppa de med vad du vill och ät direkt! Jag åt de med naturell kvarg, frysta bär, bärsås och kanel. På sidan hade jag också ett knäckebröd med bara kalkon på.

Monday



Efter ett svettigt springpass på löpbandet - trött men nöjd! // Och såklart lite återhämtning efteråt i form av en questbar plus ett grönt äpple. Jag älskar verkligen questbars, det får bli att beställa hem en ny box snart innan alla är slut.

I morse vaknade jag upp jättetrött, jag hade gett nästan vad som helst för att få sova en timme till. Men men, jag pallrade mig iväg till med frukost i magen och bara nån timme efter skulle jag hem för att ÄTA LUNCH? Seriöst, det gjorde min dag så mycket sämre haha. Jag var tvungen att äta lunchen så tidigt för att jag skulle på ett möte innan första lektionen på eftermiddagen så då skulle jag inte haft tid att äta. Jag har vanligtvis väldigt dålig aptit så ni kan ju förstå att den låg på noll vid halv elva i morse...  Fast när sista lektionen slutade vände humöret helt eftersom jag skulle iväg till gymmet för ett springpass, dock så ville huvudet annat än kroppen. Jag kände mig seg och sprang inte lika fort som vanligt men man kan inte vara på topp varje gång!

Städat rummet



På förmiddagen idag hade jag fått nog av mitt stökiga rum som såg ut som en bomb hade slagit ner så jag bestämde mig för att städa och ställa allt i ordning på hyllorna, hänga i färgordning i klädställningen och sånt. Jag tog en också en före och efter bild som ni ser här ovanför för att kunna se vad som förändrats. Vilken skillnad det blev! Det låg grejer över hela golvet, jag hade tonvis av kläder att lägga i garderoben och på hyllorna stod allt huller om buller. Jag förvånades av hur snabbt det faktiskt gick när jag väl tog tag i det. Nu får jag bara se till att hålla lite bättre ordning på sakerna så det inte blir lika stökigt igen.

Café fåtöljen



Idag vid 11 träffade jag mina tjejer Alicia och Astrid för en promenad och lunch på stan. Efter en timmes promenad hamnade vi på Café Fåtöljen vid götgatan där vi alla tog varsin bulgursallad, min hade räkor och avokado. Mums! Dock blev det en aning pinsamt efteråt... Men det går jag inte in på nu haha. En skön pratstund blev det i alla fall!

Efteråt gick vi i lite second hand affärer och alla utom jag fyndade såå fina plagg. Jag hittade verkligen ingenting! Sen var Astrid tvungen att gå så jag och Alicia gick hem till mig och åt ett riktigt gott mellis. Bilder kommer upp senare!

Love you sister


Gifts



Detta var vad jag fick i namnsdagspresent igår och jag är verkligen supernöjd med allting. En primer som jag tror är från ett av apotekets märken så att den ska vara extra skonsam mot huden. Ett paket grönt te från Kobbs som luktar jättefräscht och somrigt av citron och till det en jättesöt tesil som jag hade önskat mig. Det sitter en tesil under själva ankan som man fyller med te och sen "simmar" den runt i tevattnet som en badanka. För söt att motstå! - från Lagerhaus.

Och sist men inte minst fick jag en FJÄRRUTLÖSARE!!! Oj vad jag inte förväntade mig att få en. Det är något jag verkligen velat ha så himla länge för att slippa springa fram och tillbaka mellan kameran och där man fotas. Från Canon i modellen RC-6.  Jag är helt överväldigad så jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Hade inte förväntat mig något sånt här eftersom det bara var min namnsdag men oj så fina grejer jag fick. Tack!

Ben & Jerry's greek style



Gårdagens kvällsmellis fick bli något jag inte ätit på hur länge som helst eftersom att det är var namnsdag och i vår familj har vi som tradition att "fira allt man kan fira" eftersom man bara lever en gång. Som många kanske inte vet men som jag berättar nu är att jag har oerhört svårt för att äta onyttigt, sådant som snabbmat och sötsaker. Så detta fick bli som en liten "utmaning" eller vad man ska kalla det. Det blev i alla fall en liten bägare av Ben & Jerry's nya Greek style glassar med smak av vanilj, honung och karamell. Helt ok men väldigt söt i smaken för mig som inte är van vid sånt. Men med syrliga bär till och massa kanel på toppen så gick det ner.

Så som en sammanfattning av glassen så var den ok, smakade inte direkt så mycket yoghurt som jag hoppats på. Det smakade mer som vanlig vaniljglass med kolasås ungefär, så 2/5 poäng får den i betyg ;)

Namnsdagsmiddag



Eftersom Josefine inte finns med i kalendern så firas mitt namn idag på Josefina-dagen hemma hos oss. Jag har fått några jättefina små presenter (kommer upp i ett eget inlägg!), ätit en dundergod middag och för övrigt haft en riktigt bra dag. Anledningen till frånvaron de två senaste dagarna är för att jag har haft fullt upp. Denna vecka har jag prao på ett café där jag jobbar 7 timmar om dagen och börjar vid 8 på morgonen, så när jag kommer hem är jag rätt seg och orkar inte så mycket efter att ha stått upp en hel dag..

Idag fick jag i alla fall önska middag så det blev kyckling och grönsaksspett med rotfrukter i ugn tillsammans med hummus och tzatziki. Och till det drack jag min alldeles första Celsius i smaken vilda bär. Alltså jag dör matdöden så gott det var! Nu har jag precis gjort iordning en kvällslatte som jag ska sippa på framför top model Sverige och sen får vi se vad resten av kvällen har att bjuda på. Puss på er!

Slitna jeans: Steg för steg


1. Du behöver: 1 tygsax, 1 litet rivjärn (den "taggiga" sidan) och ett par gamla eller tråkiga jeans du vill fräscha upp!



2. Ta hjälp av en kompis som håller upp jeansen som på bilden ↑ där du vill ha din öppna slitning. Jag valde att ha min mitt på knät, så att det öppnar sig när man går eller sitter ner. När du klippt hålet - riv försiktigt med rivgjärnet på kanterna runt hålet så att fransarna lossnar och det ser lite slitet ut. Vill du ha en slitning på jeansen som inte ska vara ett klippt hål så gnuggar du rivjärnet mot det stället där du vill ha slitningen tills det börjar tunna ut sig mellan trådarna. Det tar ett tag innan du kommit fram till trådarna så ha tålamod. 


Såhär såg jeansen ut på - innan slitningarna gjordes.



Här är resultatet. Skitsnyggt enligt mig - ett par helt nya jeans!

Vinnare av Todiefor tävlingen



Grattis säger jag till Ingrid! Du har blivit slumpvist utvald till vinnare av en valfri bikini från Todiefor swimwear. De kommer att kontakta dig via mejl så att du får veta allt som behövs. Och till er som inte vann - bättre lycka nästa gång! :)
 

Sneak peek



Här är en liten sneak på vad jag och Emma sysslade med idag! Hon kom hit efter lunch och då satte vi oss direkt och började med vårat lilla projekt. Nämligen göra slitningar på våra jeans! Vi hade varsitt par som vi kände att vi inte ville ha alldeles släta och som har legat i garderoben ett tag, sen tog vi fram lite verktyg och började fixa. Vi tog före/efter foton men även bilder när vi höll på med slitningarna. Imorgon kommer nämligen en liten "tutorial" på hur vi gjorde. Jag blev riktigt nöjd faktiskt, så jag tänkte det kan vara kul att tipsa om!

Igår kväll var jag och åt middag hos familjevänner som har såå söta småbarn. Vi spelade pingis, fotbollsspel (som jag förlorade haha), dansade till melodifestivalslåtar och tittade på säsongsstarten av gladiatorerna nerbäddade under massor av filtar = lördagsmys på hög nivå. Efter en lång dag åkte vi hem och jag bokstavligen somnade direkt efter att jag la mig i sängen för jag var så trött. Helgen har varit riktigt rolig, och imorgon börjar en riktigt rolig vecka! Jag ska praoa på ett café med Emma hela veckan, OM det öppnar. De bygger typ om just nu och har varit stängt ganska länge men vi får hoppas på det bästa!

New in: Moroccan oil

 
 
Häromdagen kom ett paket på posten med tre produkter med Moroccan Oil som jag beställde för någon vecka sen. Det är ett schampoo och balsam på 500ml vardera plus en liten hårolja. Det sägs ju vara riktigt vårdande och mjukgörande för håret så vi får hoppas att det fungera, mitt hår är ganska risigt nu. Tidigare har jag haft andra sorters håroljor men just Moroccan Oil verkar vara den bästa. Jag ska prova allihopa snart och efter någon vecka eller två kan jag berätta om det gjorde någon skillnad. 
 
Tävlingen med Todiefor swimwear ligger uppe nu, där du har chansen att
VINNA EN VALFRI BIKINI.
Klicka på länken ovanför så kommer du direkt till tävlingen!

Tävling: Vinn valfri bikini från Todiefor swimwear



Thinking of you // Monday lily // Only you 
- Några av MÅNGA fantastiska bikinisar från Todiefor Swimwear

Nu har jag fått äran att arrangera en tävling i samarbete med Todiefor Swimwear här på bloggen. Priset i tävlingen kommer vara en valfri bikini från deras hemsida www.todiefor.se. Min personliga favorit hittar ni i mitten av bilderna, den heter Monday Lily (klicka på länken under bilden för att komma till sidan) och jag tycker den är huur snygg som helst!

Reglerna är enkla. Det enda du behöver göra är:

1. Följa @todieforswimwear på instagram eller på  www.facebook.com/TodieforSwimwear
2. Skriva en kommentar HÄR PÅ BLOGGEN med vilken modell du vill vinna + storlek + email. Gå in på hemsidan HÄR eller klicka på länken ovanför för att komma till hemsidan och välja ut just DIN favorit. Vinnaren presenteras tre dagar senare och kontaktas personligen via mejl av Todiefor Swimwear. Glöm ej att skriva mailen i kommentaren TILLSAMMANS med modell + storlek.

LYCKA TILL!!

AVSLUTAD!

Tävling på g

Imorgon klockan 08.00 släpps en stor och rolig tävling här på bloggen. Glöm inte att titta in då för att delta och ha chansen att vinna ett jättefint pris (ledtråd: Behövs flera på sommaren och solsemestrar - man kan aldrig ha för många!)

(tävlingen är sponsrad)

Edit: det ska stå lördag 15 mars haha...

Sick of being sick



Igår vaknade jag upp med världens halsont, idag har det övergått till någon slags snuva med igentäppt näsa och huvudvärk. Jag orkar verkligen inte vara sjuk! För mig är det så att jag nästan aldrig är sjuk, men när jag väl blir det så är jag jättesjuk.. Så istället för att åka och spela tennis med familjen ikväll så fick mamma stanna hemma medmig och andra halvan spelar tennis, inte kul ju! Men vi har i alla fall roat oss med ett par filmer medan jag druckit massa kaffe och te för att värma mig. Nu tänker jag dyka ner under min fluff-filt med dessa tidningar ↑ för att förhoppningsvis kunna hitta lite inspiration till våren. Alla har jag fått senaste veckan och har inte hunnit bläddra i någon, så nu är det dags!
 

YSL Dewy Papaya



Idag kom pappa hem från Frankrike, och gissa vad han hade med sig till mig? Ett YSL läppglans! Jag blev verkligen så glad och blev tvungen att fota det direkt haha. Det är i färgen No. 1 Dewy Papaya och är ett slags krämigt läppglans. Riktigt snygg förpackning dessutom, jag bara älskar det!

Solljus



Två bilder från häromdagen då jag fotade nyutslagna krokusar på innergården. Och påtal om det så såg jag idag påvägen till gymmet att backarna var täckta av små blommor, så härligt att våren är här!

Torsdagen har förövrigt gått riktigt fort, eller ja det har ju hela veckan gjort egentligen. På min sista lektion hade jag ett stort SO prov att skriva, var lite lätt stressad men det kändes bra! Sen gick jag till gymmet för att lyfta lite vikter och stretcha en lång stund. Passet gick tyvärr väldigt fort, hade gärna tränat en längre stund men jag får ladda för imorgon då det blir en tennistimme med familjen.
 

Fresh berries



Jag hann inte lägga upp denna bilden igår så jag får sukta er med den nu. Gårdagens kvällis är vad som är på bilden: en skål med kvarg, keso och naturell yoghurt som jag toppade med kanel, färska jordgubbar och jordnötssmör. På sidan om åt jag en rågknäckemacka med kalkon, lite frysta hallon och en halv banan. Jag hade inte ätit banan på över ett halvår innan igår, så jag kom knappt ihåg hur det smakade. Vet inte riktigt vad jag tycker än, haha! Resten var i alla fall döögott, men jag ska inte deppa över det för jag åt världens godaste kvällis idag också. Exakt samma som igår fast jag tog en sharonfrukt istället för banan. DRÖMMEN!

Fint i fönstret


En fin ny vårblomma får göra köksfönstret lite fräschare, den både doftar gott och livar upp lite. Och äntligen börjar det bli ljust!!! Älskar det i och med att man kan ta mycket bättre bilder. Ljusare tider innebär även oftast också gladare miner, mer värme och mindre kläder. Så det mesta blir bättre när solen kommer fram!

Hej på er förresten! Dagen har rullat på ganska snabbt och har inte gjort något speciellt direkt. När jag var hemma under lunchen gick jag ut och fotade nyutslagna krokusar i rabatten på gården, vårkänslorna är verkligen på topp nu. Åt supergoda hemlagade falafels till middag och har kollat på Top Model, men jag blir lite irriterad på att det bara är halvtimmeslånga program varje dag. Det hinner ju knappt hända någonting innan det är slut!

Interior



Lite nytt på rummet har kommit på plats under de senaste veckorna. Jag har köpt en ny matta och fått in två stolar istället för min fåtölj som tog väldigt stor plats. Så nu är det mycket mer öppet, ljust och romantiskt i stilen, vit är verkligen den bästa färgen.  Sittdynorna med volang köpte jag i helgen och de blev perfekta till pinnstolarna. Nu är det bara lite få grejer som skulle kunna fixas, annars älskar jag mitt rum!

Den här lediga måndagen har det inte hänt så mycket, jag kommer liksom aldrig på vad jag ska göra. Morgonen började med kaos och påverkade mitt humör under dagen men efter lunch kom jag äntligen till gymmet och fick ta ut känslorna på löpbandet. Så skönt när man bara kan släppa allt och göra det man gillar bäst. Efteråt mådde jag SÅ mycket bättre så resten av dagen blev betydligt bättre. Hoppas ni haft en bra måndag, puss & kram!

Weekend has not ended, yet



Vid tolv träffade jag mina tjejer för en standard lunch-dejt på Kalori. Idag åt jag deras vegetariska chili med bulgur och bönsallad, riktigt god var den! Hela munnen brann men med tillräckligt mycket vatten blev det bättre haha.



På vägen hem från stan möts vi av en riktigt fin vårvärme. Hela 13° i luften! Så härligt!

Min helg har varit riktigt händelserik, därav den dåliga bloggningen. Och än är den inte slut för mig! Jag har nämligen studiedag i morgon så det blir att ta en sovmorgon och laga en stor, god frukost. Men mer om helgen! Igår fick jag massa gjort på förmiddagen. Jag spelade in en video till ett skolarbete, pluggade och avslutade flera skoluppgifter, strängade om min gitarr och spelade lite grann. Sen efter lunch åkte jag och min syster till tennisen som faktiskt var riktigt rolig och på kvällen blev det såklart mello-final mys. Emma kom och sov över, vi snackade om allt och inget och tyckte riktigt synd om Anton som förtjänade mer än en sistaplats. Idag efter frukost gick vi ner på stan ett tag innan jag träffade tjejerna för go-lunch. En riktigt bra helg för min del! Och imorgon fortsätter ledigheten och jag ska ta vara på den så mycket jag kan :)

Tonfiskburgare



Igår gjorde jag dessa fantastiskt goda hamburgerbiffar av tonfisk medan de andra i familjen åt vanliga hamburgare. Superenkelt och supergott, det enda jag gjorde var att hälla av vattnet på tonfisken, smula sönder lite med en gaffel, blanda med en äggvita till en "smet". Däerfter formade jag två små biffar som jag helt enkelt stekte på spisen med lite kryddor. Ett hett tips till er som gillar fisk, detta blev en ny favorit för mig!

Lite för mycket



Började veckans bästa dag med en riktigt stor frukost, dels för att jag hade en liten sovmorgon och dels för att inte behöva äta nåt mer innan lunchen. Dock blev det aningen för mycket, efteråt blev jag lite illa och fick ont i magen efteråt. Som tur var gick det mesta över efter en promenad till skolan! Men det jag åt var en skål med naturell yoghurt och kanel, flingor, två smörgåsar med jordnötssmör/kalkon, ett perfekt kokt ägg och ett glas juice. 

Har inte haft tid att titta in här under dagen förrän nu, ber om ursäkt för det! Efter sista lektionen var slut gick jag hem och åt ett snabbt mellis innan jag och mamma tog oss ut till några affärer utanför stan, bland annat IKEA. Vi köpte massa saker till landet och jag fick även med mig två jättefina sittdynor som jag ska ha till när jag möblerar om mitt rum vilket jag hoppas blir snart! Har en exakt vision i huvudet om hur mitt rum ska se ut, hoppas det kan bli så fint också. 

Polish them nails



Detta var vad som inhandlades idag inne på Åhléns. Ett Second nail nagellack från Isadora för som ska bygga upp en stark yta på nageln i färgen Pink. Tre nagellack från Mavala, två vanliga (från vänster) i färgerna Ivory Beige och Wichita samt en genomskinlig Top Coat. Sen köpte jag även en nagellacksremover eftersom min nästan är slut. Allt detta gick på ungefär 250kr, jätte bra priser!

Hundvakt



Ikväll fick jag vara hundvakt åt denna lilla krabat vid namn Cindy. Hon är riktigt energisk så det var nästan omöjligt att få till en bild, hon ville inte vara stilla en sekund. Sent på kvällen = dåligt ljus. Helsvart hund = jättesvårt att fota. Men söt syns det att hon är ändå!

Efter skolan gick jag och mamma till gymmet och körde ett hårt styrkepass, men det känns att jag har blivit starkare så det är kul att kunna känna lite resultat. Sen gick vi till Åhléns där vi handlade lite småsaker. Det kommer upp i nästa inlägg så håll er uppdaterade!

Metallic glitter



Såhär blev naglarna för den här gången och jag blev väldigt nöjd faktiskt. Utan att bli så utstickande så är det ändå stilrent och snyggt. Jag använde först ett vitt lack från Isadora som jag målade två lager med, därefter lackade jag ett lager med ett blåskimrande metallic glitter från Essie. Love it!
 

Jodphurs



Idag tog jag äntligen fram mina Jodphurs efter något år i garderoben. Jag tvättade, putsade och hade på skokräm för att få de som nya! Jag tycker det är så snyggt att ha ankelboots, speciellt på våren och hösten. Tillsammans med smala jeans, oversize kappa, designerväska och stora solisar. Drömoutfit! 

Onsdag idag och tiden har gått riktigt långsamt. Speciellt i skolan där vi hade flera håltimmar som vi bara satt och gjorde ingenting på, så onödigt. När jag äntligen fick sluta så skyndade jag mig hem i kylan (snälla låt inte vintern komma tillbaka!) och väl hemma gjorde jag direkt en latte för att värma upp mig. Vid fyra hade jag som vanligt min gitarrlektion och efter det har jag endast ätit middag. Nu väntar jag på att Top Model ska börja och lite senare tror jag att jag ska måla naglarna med nån snygg färg. Resultat kommer då!

Selfie x2



Hej och hoppas ni alla har haft en bra tisdag! Jag hade min första idrottslektion idag under hela åttan så det kändes kul, vi spelade squash vilket jag aldrig någonsin gjort förut. Vi fick sluta tidigt och på hemvägen köpte jag med mig en semla till min kära mamma eftersom det är fettisdagen. Jag tror och hoppas att hon blev glad! Nu äter jag lite mellis i form av yoghurt med flingor, blåbär och persimmon vilket är super. Snart ska jag nog gå och lägga mig också, för jag blir alltid så trött på mornarna om jag inte har gått och lagt mig i tid. Förövrigt så tittade jag på Top model men det finns tyvärr ingen kille som är sådär jättesnygg enligt mig, jag som hade hoppats på massa snyggingar haha. Men det kanske blir bättre när de fått makeover?

Let the spring begin



Bilden är tagen i maj förra året då körsbärsblommorna hade slagit ut i Kungsträdgården. Längtar till då de gör det igen, det är så otroligt fint och ett riktigt vår och sommartecken!

Nu är det officiellt vår, mars har börjat vilket är den första vårmånaden. ÄNTLIGEN, säger jag. Ändå har tiden gått så himla fort, det känns liksom som att det inte var alls länge sen jag stod på slussen och skålade in nyåret med Alicia med ramlösa i muggen. Idag var första dagen i skolan efter lovet och det kändes bra konstigt nog, på senaste tiden har jag verkligen börjat gilla skolan mer vilket är bra antar jag. Efteråt blev det ett snabbt löppass på gymmet innan jag fick skynda iväg till ett möte.

Och när jag klev ut ur gymmet, klockan var kanske kvart över fyra, så var det fortfarande väldigt ljust ute. Jag minns för två månader sen var det beckmörkt vid den här tiden. Jag blev så glad för det visar verkligen att de ljusa årstiderna ligger framför oss! Snart ska vi ställa fram klockan till sommartid också, hela kroppen sprudlar av energi bara av att jag skriver det haha. Är det bara jag som mår så himla mycket bättre på våren och sommaren än på vintern/hösten när det bara är mörkt och trist? 

Big days



Imorse när jag gick in på min app Big Day så ser jag att det bara är 100 dagar kvar till sommarlovet. Det känns så nära men ändå så långt borta! Jag minns förra året då det var 100 dagar kvar, sen helt plötsligt hade det blivit 50. Tiden går så himla fort så det är galet, så man får se till att ta vara på den! 

Men jag har mer än sommarlovet att se fram emot. Det som ligger närmst är Londonresan på påsklovet som ska bli riktigt rolig med massa shopping! (har sparat pengar för fullt nu senaste tiden hehe). Den 17:e maj fyller jag 15 vilket känns ganska sjukt, funderar på om jag ska ta moppekort eller inte faktiskt. Men det som ändå känns grymmast är ju ändå Mileys konsert som förhoppningsvis kommer det bli en av de grymmaste kvällarna av mitt liv. Längtar jättemycket till alla dessa dagar, men det jag inte får glömma är att ta vara på varje dag. Och det tycker jag att ni ska också. PUSS

Dyed brows



Färgade mina ögonbryn för en timme sen kanske och så här blev resultatet! Jag gick in på badrummet och såg i spegeln massa små hårstrån sticka fram under brynen. När jag hade noppat klart fick jag idén om att jag lika gärna kunde färga de och så fick det bli! Jag använder mig av färgen Brun från Depend för fransar och bryn. Blandar så mycket färg jag vill ha - smetar på det med den medföljande borsten - låter det sitta på i ca en kvart - tvättar bort det med ljummet vatten. Klart!

Äntligen hemma



Eftersom det är sista dagen på lovet och skolan börjar igen imorgon så gjorde jag en lyxlatte efter middagen. Istället för att vispa mjölken själv på spisen så hällde jag den i vår kaffemaskin och gjorde en äkta espressolatte. Och så god den var! Precis så en latte ska smaka. 

Inatt vid 02.00 kom vi tillbaka till Stockholm efter en vecka i Åre, åtta timmars bilresa som förövrigt inte kändes speciellt lång för att jag sov nästan hela tiden haha. Idag har jag bara tagit det lugnt. Duschat och tvättat håret, packat upp (det tråkigaste med att resa) och varit och handlat mat med pappa. Till middag åt jag en quornburgare som var hur god som helst, godare än vanlig hamburgare faktiskt. Jag stekte två quornfiléer som jag la i ett dubbelt bröd med grönsaker, avocado och yoghurtsås. Mums! Förlåt för att jag inte har bloggat så bra under lovet men det kommer bli bättre nu när vardagen kommer igång igen.
 

RSS 2.0