Frappuccino caramel

Gjorde egen frappuccino idag som "lördagsgodis". Har ju godisförbud så får äta annat gott istället. Hade faktiskt inte gjort det på jättelänge men det blev nog den godaste jag gjort. Den smakade precis som på starbucks, och det får mig att längta tillbaka och längta till USA ännu mer. Åh, asså jag dör ni måste verkligen prova att göra det här, det är typ det godaste som finns. Och det är faktiskt inte alls svårt, vi har tillochmed hittat på vårt recept.


 
Ingredienser:

is
vaniljglass
blandat kaffe
kolasås

Topping:

grädde
kolasås
minimaränger

Man får beräkna hur myckt det ska vara av varje ingrediens beroende på hur många man är och hur man vill att det ska smaka, ta så att du tror det blir bra, man får pröva sig fram!

Gör så här:

Ställ fram glassen så den tinar, vänta tills den är mjuk och nästan lite geggig. Mixa (med en vanlig mixer) 3/4 av isen och häll sedan i resten av den. Lägg i glassen och mixa tills det blir till en tjock smet (var beredd på att du kommer få stanna mixern och röra om lite då och då för att det ska bli bra). Häll i kaffet och mixa lite till. Sen häller du i lite kolasås så att det inte ska smaka alltför beskt, och nu rör du om istället för att mixa. Häll upp i glas och lägg på toppingen. Klart!





kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

mailadress: (visas inte)

hemsida:

skriv här:

RSS 2.0